It’s… INSANE!

Insane
Mastmagasinet, Kristinehamn 2012-05-11

Tyvärr var jag inte med i San Fransisco under Bay Area-thrashens  första födslovåndor runt 81-82, men jag antar att det var något i stil med att se Insane på Mastmagsinet 2012; ett band som röjer järnet inför en fåhövdad men entusiastisk publik. Vi snackar thrash som fullkomligt ignorerar de senaste 29 årens musikaliska utveckling, tänk tidiga Exodus och Testament. Att grabbarna i bandet är födda långt efter thrashens första stapplande steg märks inget av.

Trots att moshpiten inskränker sig till en handfull personer ger Insane järnet, som sig bör, och får till och med spela två extranummer. De egna låtarna håller hög klass men är inget för den som söker originalitet eller något nyskapande. Insane vet hur man lirar klassisk thrash och förvaltar arvet väl. Två covers bjuds vi också på: Overkills Powersurge och Agents of steel av just Agent Steel.

Ska man anmärka på något är det väl sången som behöver något år till på sig att mogna, men om man tänker på James Hetfields röst i början av karriären så är jag inte bekymrad. Insane har definitivt framtiden för sig. Deras val av musik kommer inte att göra dem till storstjärnor, men alla som älskar thrash och värderar musikalisk integritet och kärlek till den musik man spelar ses i moshpiten nästa gång, okej!?.

Jonas Andersson/hårdrock.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.