Modern melodisk (death) metal

In Flames
Club Tour 2012

Club 700, Örebro 13/4
Nöjesfabriken, Karlstad 15/4

Jag kan inte tänka mig en bättre bekrivning av Sveriges stolthet In Flames än rubriken ovan. På ett sätt som förefaller helt naturligt blandas de vackraste melodislingor med metal i modern stil. Spåren av death metal är inte så tydliga numera men lyssnar man noggrant så hörs arvet både sång- och musikmässigt.
Det var “lapp på luckan” i både Örebro och Karlstad och kärleken mellan bandmedlemmarna och publiken syntes tydligt från första stund.

Låtlistan var en mix av gammalt och nytt och även om det skiljer mil (eller åtminstone kilometer) mellan gammalt och nytt så kändes det ändå så självklart när alla godbitar mixades ihop i en gott-och-blandat-påse av en klass som få metalband kan mäta sig med.

Bäst? Bullet Ride och Egonomic som båda gjorde välkomna återbesök i låtlistan.

Minst bäst? Cloud Connected och Only for the Weak hade för vilket annat band som helst känns uttjatade men får trots allt godkänt.

Individuellt så går priset för bästa insats till sångaren Anders Fridén som har en skönt avslappnad stil och ett mellansnack med en skön glimten-i-ögat-stil.

Bästa sättet att beskriva hur bra det känns att vara ett fan av In Flames är min tanke i bilen på väg hem: “om man kunde uppleva In Flames live varje kväll så vore livet perfekt”. Punkt slut.

Text och foto: Magnus Bergström

Fotnot: Samtliga bilder är från konserten i Karlstad.

Mer bilder av konserten:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.