Lyckopiller för thrashälskare

Inferior
Glada Ankan, Karlstad
130427

Ett ganska stort antal thrashälskare infann sig på releasefesten av Inferior-plattan “Unsoiled”. Trångt, varmt, svettigt och glädjefyllt är de fyra ord som bäst beskriver kvällen. Ja, och givetvis det som framfördes från scenen: en rejäl dos teknisk thrash med dödsinslag (sången).

Något som märktes omgående var att trots att Inferior är relativt nykläckta så hade de ett bra stöd i refrängerna av hängivna fans. Något som givetvis gav ett redan på förhand taggat band ännu mer energi.
Enskilda låthöjdpunkter känns som en omöjlighet att peka ut i och med att Inferior är en ny bekantskap för undertecknad. Och inte blir uppgiften lättare när i princip alla låtar är ultraläckra thrashfullträffar. Men okej då; Ceremonial Transformation är minst lika vass live som på skiva.

Lite snöpligt tog giget slut när det kändes som att musikfesten bara hade börjat. Vilket förstås i efterhand är rent logiskt med tanke på att Inferior inte har någon omfattande backkatalog att gräva ur. Och egentligen är det väl aldrig fel att låta publiken vara sugen på mer… Ett annat litet minus var ljudet som gärna hade fått vara aningens tydligare, så att “finliret” fått sin välförtjänta plats.

In alles var kvällen rena rama lyckopillret för thrashälskare, inget snack om den saken. Om det finns någon form av rättvisa i musikvärlden så har Inferior något stort på gång. Allt annat vore resursslöseri.

Text: Magnus Bergström
Foto: Sofia Bergström

p.s. Personlig reflektion: tänk att det finns så många bra hårdrocksmusiker i Värmland – wow!