Välskrivet och underhållande

jag sålde

Titel: Jag sålde min själ till hårdrocken
Författare: Carl Linnaeus
Förlag: Bokfabriken

Som huvudskribent i Nordens största hårdrocksmagasin Sweden Rock Magazine har Carl Linnaeus (Kiss – Den osminkade sanningen) träffat en och annan artist som vi vanliga dödliga aldrig kommer att möta öga mot öga. Bra då att han har förmågan att ställa frågor om sådant som många av oss förmodligen har undrat över. Och givetvis också frågor typiska för journalistproffs.
På 300 sidor har hans största och framför allt bästa intervjuerna samlats och spetsats till med nyskrivna bakom-kulisserna-kommentarer om hur själva intervjuerna gick till och författarens personliga reflektioner.
Artisterna som figurerar i boken är Mötley Crüe, Kiss, Rush, Black Sabbath, Metallica, Alice Cooper, Def Leppard, In Flames, Ace Frehley, Blue Öyster Cult, Danzig, Europe, In Flames, Megadeth, Rival Sons, Runaways, Rush och Zakk Wylde och ett förord av Mikkey Dee (Motörhead).
Som kuriosa kan nämnas att mannen bakom omslagsmålningen är ingen mindre än Ken Kelly, som gjort klassiska skivomslag åt till exempel Kiss (Destroyer, Love Gun) och Ritchie Blackmores Rainbow (Rising).
Men tillåt mig att rynka på näsan åt bokens undertitel: Stenhårt snack med världens metalgiganter. Flera av de intervjuade artisterna kan näppeligen kallas metal och Rival Sons och Runaways har inte varit och är inte några giganter.</font>
Bortsett från nämnda marginalanmärkningar är Jag sålde min själ till hårdrocken ett välskrivet och underhållande sällskap i hängmattan.

Magnus Bergström