Deep Purple – in Rock!

The long Goodbye Tour

Dalhalla 180723

Betyg 3

Sista giget på en relativt lång sommar och europaturne blev förlagt I det gamla nedlagda kalkstensbrottet Dalhalla I Dalarna, strax utan för Rättvik.

thumbnail_DSC_1403 630

Ett extra plus var att få se dem just på denna arena där inramningen av bandet verkligen kom till sin rätt och blev per definition ”In Rock”.

thumbnail_DSC_1415 630

I år är det hela 50 år sen Deep Purple bildades så det kan väl vara förståeligt att de är lite väderbitna samtidigt som de åldrats med stor värdighet. Respekt!

thumbnail_DSC_1440 - 630

Det var ändå ett rätt så trött band vi fick ta del av samtidigt som när det väl gäller visar att gammal är äldst. Gillan lyckades förträffligt med det i bla Pictures of home och Perfect Strangers. Glover och Paice harvade på lika tryggt och säkert som en gammal volvopenta, en pålitlig duo som vet exakt vad som krävs och förväntas av dem. Don Airey ”nykomlingen” gör sitt bästa för att försöka förvalta arvet efter den gamle mästaren Jon Lord, och han gör det mycket bra.

2018-07-23 23.04.34 - 630

Däremot så hade Steve Morse ingen bra dag, i vanliga fall så är han en gitarrist vars spelstil inte faller mej i smaken alls eftersom han gång på gång i sina solon upprepar ett skalmönster i form av en blandning av pentor och kromatiska skalor. Denna dag var det tyvärr ändå värre… mycket slarv och spelfel, oinspirerat och tråkigt gjorde att helheten av musiken fick en lättare punktering men hasade sig fram så gott det gick.

thumbnail_DSC_1425 - 630

Hursomhelst så var det en varm och fin sommarkväll, ett underbart band, en fantastisk arena och en bra publik så det var inga problem att med ett leende på läpparna gå den långa uppförsbacken till bilen för att sen mosa sig hem de sisådär 25 milen innan jag var hemma ca 04.00 på tisdagsmorgonen.

Bäst: Pictures of Home
Sämst: Att de strök Knocking at your Backdoor från setlistan

Setlistan:

Highway Star, Pictures of Home, Bloodsucker, Strange Kind of Woman, Sometimes I feel like Screaming, Uncommon Man, Lazy, Birds of Prey, Time for Bedlam, Perfect Strangers, Space Truckin´, Smoke on The Water. Extranummer: (samma sedan tusen år tillbaka) Hush och Black Night.

Johan Jansson/hårdrock.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.