Motörhead är världens bästa band

Motörhead
Örebro, Conventum 2011-12-12

Vad kan man säga om ett Motörheadgig som inte redan har sagts? Inte mycket egentligen. Av kvällens många glädjeämnen är egentligen det största att de drygt 26 år efter att jag såg dem live första gången är bättre och piggare än någonsin. Ett annat glädjeämne är att kvällens låtlista är den starkaste på mycket länge. De öppnar med Bomber som följs av undertecknads favoritlåt, Damage Case från Overkillplattan, en skiva som bidrar med fem av kvällens arton låtar. Om vi fortsätter på avdelningen glädjeämnen så har den tradiga Just ’cos you got the Power äntligen försvunnit ur setet och ersatts av Orgasmatron när det gäller tunga, malande låtar.

Efter en lång radda godbitar, inklusive The Chase is Better than the Catch och I’ll be your Sister, avslutas konserten starkt med Killed by Death och Iron Fist innan det är dags för extranummer. Som vanligt nu för tiden inleds de med Whorehouse blues som följs av Ace of Spades. Som avslutning får vi Overkill, en låt som jag kan tycka är lite uttjatade, men som avslutning är den fullkomligt magnifik. Stroboskopljusen blixtrar och det fladdrar i byxbenen av trycket från Mikkey Dees trummor.

Motörhead är världens bästa band och att jag ska hålla mig opartisk när det gäller dem är fullkomligt otänkbart, det är lika bra att jag är ärlig och säger det, men jag är rätt säker på att väldigt få kunde hitta något att kritisera denna kväll i Örebro. Att Lemmy är lite otajmad i sången vid ett par tillfällen stör inte nämnvärt och uppvägs mer än väl av låtvalet. Extra plus i kanten för Phil Campbells gitarr dekorerad med Wales flagga, publikfrieriet med Motörhead Sverige-backdrop och bra ljud.

Text och foto: Jonas Andersson/hårdrock.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.