Sofia Talvik släpper hårdrocksskiva

6/6 klockan 6 på morgonen släpps första delen i Sofia Talvik‘s nya rock-projekt H.A.T.E.

H.A.T.E, som är ett spegelprojekt till de fyra EP-skivor som Talvik släpper 2011, under namnet L.O.V.E, består av rockcovers på Talviks låtar. “H – Part one of H.A.T.E” innehåller alltså samma låtar som på “L – Part one of L.O.V.E” som släpptes i februari i år, men är tolkade av engelska hårdrocksbandet Ball of Mayhem.

Många singer/songwriters har tolkat hårdrockslåtar, men få hårdrocksband har gjort om vackra lågmälda akustiska låtar till tung rock. Det är vad H.A.T.E går ut på. “Det är skithäftigt att höra sina låtar i en helt annan tappning” säger Sofia Talvik som tidigare bland annat släppt en remixad version av en av sina skivor. Ball of Mayhem vann nyligen Battle of the Bands i England och beskriver själva sin musik som “medryckande power metal med mycket stämmor och tunga monster riff”. Det går redan nu att förhandsbeställa “H – Part one of H.A.T.E” och några av låtarna har redan börjat spelas på engelsk radio. Del två i H.A.T.E håller just nu på att spelas in av Stockholmsbandet G.A.I.N och kommer att släppas i början av hösten.

Vi här på redaktionen har lyssnat på ”H – Part one of H.A.T.E” och det låter riktigt soft (läs hårt).

EP:n släpps digitalt via Makaki Music på ovan nämnda ‘sexiga’ datum före frukost. Six six six…

http://music.sofiatalvik.com/album/h-part-one-of-h-a-t-e

http://www.myspace.com/ballofmayhem