KISS 40 Anniversary Tour in Europe 2015

KISS
O2 Arena, Hamburg
2015-06-02

betyg 5

När den europeiska delen av KISS 40 anniversary tour annonserades ut så visade det sig att den blev förlagd i mellersta och södra Europa och INGA spelningar i Sverige eller ens i Skandinavien, totalt 15 gig och de flesta på festivaler dessutom…

KissHamburg 002

”Hit and Run” to Hamburg!

Flerdagarsfestivaler intresserade mej inte och flera spelningar låg runt och omkring studenttider eller Midsommar eller också för lång bort för att jag skulle kunna åka, en möjlighet fans dock och det var tisdagen 2/6 i Hamburg på O2 Arena, inomhus i en hall för ca 15.000 besökare.

KissHamburg 008

Detta var enbart KISS med förbandet Dead Daises (John Corabi, Marco Mendosa, Richard Fortus mfl). Jag tog flyget från Arlanda på morgonen 2/6, taxi till arenan och sen taxi tillbaks på natten och sedan tidigaste morgonplanet hem igen – stölleprov? Ja, trött? Ja men det funkade tidsmässigt med familj och allt annat så det blev lyckat.

KissHamburg 003

Eftersom jag var det i god tid så gick jag nåt varv runt arenan och råkade som hastigast på Eric Singer och lyckades få några bilder på honom.

kiss nerds

En och annan nerdpolare och KissKruisevän dök också upp och det är trevligt, KISS förenar likasinnade människor.

”Into the Arena”

Vid insläppet så var säkerheten hög, man skulle kollas överallt, jag fick även lyfta på kepsen och fick håret granskat samt det tog en stund innan de förstod att kameran jag hade med var en stor kompakt sådan och inte proffsutrustning med lösa objektiv. Det gick hursomhelst bra så sen var det bara att vänta in konserten.

KissHamburg 009

Merchendisen till denna turne kan slå rekord i fula t-shirts, eftersom kiss-loggan är förbjuden i Faderland så säljs endast t-shirts tryckta med de tyska ”ful-essen” pga politiska stollerier, inga turneprogram fanns det heller så det var inte mycket att ha faktiskt. Struntsamma egentligen.

The Las Vegas Stage

KissHamburg 011

Konserten startade med det klassiska skynket och introt ”You wanted the best…”, det roliga som hände sen var att de hade med sig ”Las vegas-scenen” från KISS-residence i höstas istället för spindeln, kul för denna scen var ny för mej. Den bestod av gigantiska skärmar och mycket laser, hissar osv.

KissHamburg 012

Setlistan var mycket bra med en stark öppning med Detroit, Deuce, Psycho circus och Creatures…. 

KissHamburg 013

Det som framförallt gladde mej var att Paul sjöng bättre än på länge.  Allt fungerade som det skulle denna kväll med Genes flygnummer upp i ljusriggen och Pauls linbaneåkning till sin lilla platformsscen ute i publikhavet.

KissHamburg 014

Tight, välspelat och inga svackor i egentlig mening, med stor visuell show, bomber, rök, blod eld, konfetti och allt annat som hör en KISS-show till, och naturligtvis det viktigaste: Bra låtval där alla bandmedlemmar gör sitt yttersta för att leverera hög kvalite, gör detta till en fullpoängare.

KissHamburg 015

Så de som säger att bandet är slut kan hoppa tillbaka till sin nostalgibubbla. Detta är dagens KISS – Deal with it!

KissHamburg 016

Setlistan:

Detroit rock City, Deuce, Psycho Circus, Creatures of the Night, I Love it Loud, War Machine, Do You Love Me, Hell or Hallelujah, Calling Dr Love, Lick it up, God of Thunder, Parasite, Love Gun, Black Diamond.

KissHamburg 017

Extranummer: Shout it Out Loud, I was made for Loving You samt Rock and Roll All Nite.

 

Johan Jansson/hårdrock.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.