Nytt svenskt hårdrocks-brädspel !

Rock Sci­ence är ett nytt, svenskt brädspel som släpps 9 december 2011. En grupp svenska rockare, däribland legenden Nicke Andersson (känd från bl.a. Imperial State Electric och The Hellacopters) har skapat ett frågespel om hårdrock. Målet har varit att skapa unik underhållning ur det alla rockers snackar om över en bärs på förfesten. Med 2 500 frågor om hundratals tongivande rockband från 60-talet fram till idag har man lyckats med precis det. Spelet täcker klassisk hårdrock, heavy metal, NWOBHM, thrash metal, glam, grunge och extrem metal med frågor om band som Kiss, Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC, Iron Maiden, Motörhead, Guns N’ Roses, Venom, Pearl Jam, Sex Pistols och Rolling Stones för att nämna några.

Hur många gånger har inte rockers världen över suttit och käftat om vem som gjorde vad på vilken platta, hur en viss låt kom till, vilken stjärna som dog på det mest spektakulära viset – ja allt det där som gör hårdrock till något mer än bara musik? Svaret är: väldigt ofta. Få älskar sin musik lika mycket som hårdrockare och nu får de chansen att omsätta sin kärlek och kunskap på spelplanen. För alla äkta rockers lär Rock Science bli lika oumbärligt som skivsamlingen, elgitarren, skinnpajen och basguran.