Smaskig greatest hits-buffé

The Haunted
Brewhouse, Göteborg 110415

När jag nyligen lyssnade igenom senaste The Haunted-skivan “Unseen” för första gången så undrade jag genast hur de skulle kunna blanda det gamla med det nya på scenen? Svaret på den frågan fick jag efter 21 låtar (!) på ett ganska välfyllt Brewhouse i Göteborg. Och det visade sig fungera riktigt bra.

 

I en – i mina öron – perfekt värld skulle bandet spela skivorna “The Dead Eye” och “Unseen” i sin helhet, kryddat med de hårda karamellerna Hate Song, Dark Intensions och Bury Your Dead. Men hallå?!?!?!?!?! Vi lever inte i en perfekt (musik)värld… The Haunted live 2011 har på sin meny “extra allt” i form av en smaskig greatest hits-buffé (se låtlistan nedan) som det inte går att klaga på.

För en som aldrig lärt sig behärska den ädla konsten att spela trummor så är det en ren njutning att höra Per Möller Jensens hantverk. Att han samtidigt ser osannolikt lugn och avslappnad ut är en extra bonus.

Anders och Jonas Björler och Patrik Jensen levererade som vanligt och samspelet dem emellan var som vanligt hur säkert som helst.

Peter Dolving? Ja, vad ska man säga… Karismatisk frontman är bara förnamnet. Det spontana mellansnacket är ibland lysande och ibland bara konstigt. Sångmässigt blandar han mjukt och hårt (läs skrik) vilket ger låtarna/berättelserna en extra dimension.

 

Det som störde mig en aning under konserten var ekot på Peters röst, vilket märktes alltför tydligt i en handfull låtar.

Låtlista:
Never Better
99
The Drowning
Trespass
Catch 22
Motionless
D.O.A.
In Vein
Unseen
The Premonition/The Flood
The Medication
Moronic Colossus
No Ghost
Disappear
Hate Song
Trenches
The Fallout
Dark Intensions
Bury Your Dead
Extranummer:
No Compromise
The Guilt Trip

Text och foto: Magnus Bergström/hårdrock.com

Vinn en egen The Haunted (herr)blus!

The Haunted herr(blus)

Klicka på bilden för att komma till tävlingen som vi kör under april månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.