Den finska revanschen

Children of Bodom
Trädgår’n, Göteborg 110325

CoB var fokuserade och ute efter att döda (men självklart inte bokstavligt) när de tog plats på scenen. Inte så konstigt tanke på att de dagen innan i Stockholm råkat ut för ett strömavbrott i öppningslåten. Efter det lyfte aldrig den konserten…

Skillnad då på mysiga Trädgår’n med ett läckert scenbygge, ett liveljud som var rena rama drömmen med en väl avvägd mix mellan de olika instrumenten/sången kryddat och lägg därtill en fredagsrusig publik*. Okej, ljudet var kanske aningens för högt för öronens bästa men är det metal så är det… Och visst blev det utan tvekan en revansch för Stockholmsfiaskot.

Det går förstås som alltid efter en konsert att klaga på att den och den låten inte spelades, men bortser man från det så levererade finnarna till och med lite bättre än förväntat. I synnerhet med tanke på att trummisen Jaska Raatikainen hade magsjuka… Tapperhetsmedalj till honom!

 

Betygsfyran är snubblande nära, men den korta speltiden (endast cirka 75 minuter) är dessvärre en allt för stor minusfaktor i kombination med det otroligt tjatiga mellansnacket (fucking hit och fucking dit) av sologitarristen/sångaren/bandledaren Alexi Laiho, vars skriksång dessutom är lite väl påfrestande i längden.

Hur som helst väljer jag avslutningsvis att fokusera på det positiva: extrem metal med neoklassiska inslag blir inte mycket bättre än så här.

 

Låtlista:
Intro.
Not My Funeral
Bodom Beach Terror
Needled 24/7
Ugly/Roundtrip To Hell And Back
In Your Face
Living Dead Beat
Children of Bodom/Hate Me!
Blooddrunk
Shovel Knockout
Angels Don’t Kill
Follow The Reaper
Downfall
Extranummer:
Was It Worth It?
Hate Crew Deathroll

Text och foto: Magnus Bergström/hårdrock.com


*Vad är det som får vissa i publiken att tro att de har rätt att kasta öl och andra drycker från balkongen ner på oss på golvet? Skottpengar på dessa dumskallar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.