Aftonbladet släpper hårdrocksmagasin till festivalerna

I sommar levererar hårdrockande Aftonbladet ett 76 sidors hårdrocksmagasin i samband med Sweden Rock Festival. Läshungriga rockers får betala 29 kr, vilket väl får ses som relativt prisvärt.

– Vi har haft en pågående hårdrockssatsning en längre tid med hårdrockssajten och webb-tv-programmet ”Big rock show” och nu satsar vi ytterligare, säger redaktören Joacim Persson till Resume.se.

Sedan släpper man magasin nummer två samma helg som ”The Big Four”, dvs Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax, spelar på Gamla Ullevi. Dessa thrashens giganter äntrar Göteborgs scen den 3 juli.

– Hårdrockarna är unikt lojala och genuina i sitt intresse. Det finns en värme där och det känns roligt att erbjuda dem de här tidningarna, säger Joacim Persson.

Den fd skivhandlaren Joacim Persson har enligt ”säkra källor” och så länge undertecknad minns varit en vän av thrash/metal med tyngd. – Jag har ett extra brinn för Slayer och Black Sabbath, säger han.

Jocke var den tyngste medlemmen (gitarristen) i Tyburn/Soulquake System men det är en annan historia. Läs om dessa band i Janne Starks (två första utgåvor av) ”The Encyclopedia of Swedish Hard Rock and Heavy Metal”.

På den tiden var det Kristinehamn i Värmland som gällde även för Jocke. Kanske är det så som vi tidigare gissat – att hårdrocken är extra stor här i inlandet. Isåfall ingen slump att filmaktuella ”Bröderna Hårdrock” har fokus på just en by i Värmland. Björn Starrin, Johan Andersson och Mia Skäringer (från Kristinehamn) kommer garanterat göra den här filmen (och hårdrockarna) rättvisa.

Peter Dahlén/hårdrock.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.