MOTÖRHEAD till Sverige!

Göteborg, Stockholm, Örebro, Sundsvall och Luleå – ni kan alla se fram emot ett besök av ett av världens mest tongivande och hårdaste rockband – Motörhead!

Luciafirandet i dessa städer kommer aldrig bli sig likt då dessa giganter besöker Sverige mellan den 9 och den 15 december i år. Biljetterna släpps på onsdag den 25 maj kl 9.00.

Motörhead grundades av sångaren, basisten och rockikonen Ian ”Lemmy” Kilmister i England 1975. Efter att ett gäng medlemmar kommit och gått består bandet sedan 20 år tillbaka även av gitarristen Phil Campbell och vår egen Mikkey Dee på trummor.

Motörhead är så mycket mer än bara ett rockband. Inte nog med att de ligger bakom en av de mest klassiska rocklåtar som någonsin skrivits, ”Ace of Spades”, så är Motörhead också något mer, ett fenomen, en livsstil. Eller som Lemmy själv säger: “We don’t fit into anything! The only thing we fit into is ‘Motörhead’ because we are Motörhead music and that’s what we do!”

Exakt vad det betyder låter vi vara osagt då vi vet att Lemmy inte gillar att bli placerad i ett fack. Många skulle beskriva Motörheads musik som ”Heavy Metal” och att de hade en stor roll i nya genrers födelse såsom ”Speed Metal” och ”Thrash Metal”. Men Lemmy brukar istället i ren protest öppna spelningarna med följande ord: “We are Motörhead. We play rock and roll.” Vi nöjer oss så.

Förutom att de nu är aktuella med sitt eget bästsäljande vin på Systembolaget har de nyligen släppt sitt tjugonde studioalbum ”The Wörld Is Yours”. Med det i rockärmen kommer de nu alltså till fem lyckligt lottade städer i Sverige i december. Håll i er!

Källa: Live Nation