Harmoniska slingor och underhållande mellansnack

Danko Jones

Bombus

Nöjesfabriken, Karlstad
131102
Publik: 700

Alla helgons dag till ära gästades Karlstad av inga mindre än trion Danko Jones. Kanadensarna frontades givetvis av självaste Danko Jones – den energiska mannen som aldrig har svårt att locka publiken till skratt.

Förbandet Bombus, med suveräna albumet The Poet and the Parrot i ryggen, gjorde absolut ingen av de få tappra själarna på plats besvikna.

Man bara önskade att fler människor tagit sig dit – ifrån förfesterna runt omkring i Värmland – för att uppleva det som utspelade sig på Nöjesfabriken denna gråa novemberlördag.

Redan från inledande riffet i Apparatus visade Bombus vart skåpet ska stå med sitt skitiga rock and roll-sound, toppat av briljanta höjdpunkter i form av harmoniska slingor och riff som omöjligtvis kan lämna någon oberörd.

Lägg till låtar som Let Her Die, Master the Reality och Enter the Night och kvällens konsert kunde inte bli annat än succé.

Och det mäktiga basljudet signerat Jonas Rydberg (ex-Burst) var definitivt grädden på moset.

När de sista ljuva tonerna från Bombus rullat ut hade minsann lokalen plötsligt fyllts till bredden i väntan på huvudbandets entré.

När Danko Jones gick på scenen öste de på direkt i sedvanlig stil med sin energiska och allsångsvänliga rock.

Hitsen radades upp á la ett pärlband: Had Enough, I Think Bad Thoughts, First Date och Full of Regret. Men utöver dessa och Dankos underhållande mellansnack så hade tyvärr inte Danko Jones mycket att hänga i granen denna afton.

Låtarna tog aldrig någon riktig fart utan det kändes som att nästan allt var som en en enda lång låt i samma stil rakt igenom. Som tur var svek inte Danko Jones i sin paradgren: att få publiken på bra humör – trots att musiken alltså inte alltid gjorde det.

Text: Alexander Bergström
Foto: Magnus Bergström