Heavy Metal is the Law!

Wolf och Sister Sin

Nivå, Örebro, 2014-12-19

Betyg : 3,5 (Sister Sin)    3 (Wolf)

DSC_0532 (600)

Folket vill ha heavy metal och heavy metal av yppersta kvalitet bjuds Örebropubliken på denna fredagkväll på Nivå. Det är två rutinerade band som står på scenen och även om båda spelar heavy metal är de sinsemellan relativt olika och kompletterar varandra utmärkt.

DSC_0796 (600)

Först ut är Sister Sin, vars variant av heavy metal är av den lite skitigare, uppkäftigare och mer svårkategoriserade varianten. Motörhead är en återkommande referens, och personligen tänker jag alltid på Accept när jag försöker hitta deras influenser.

DSC_0663 (600)

Det finns nog få band i Sverige som turnerar lika hårt som Sister Sin, och turnerandet har gett resultat. Bandet är tajt och proffsigt och verkar ha kul på scenen. De sista gigen jag såg innan nya plattan Black Lotus släpptes gick lite på tomgång, men med ett gäng nya låtar i setet är bandet mer taggade än någonsin, och öppningen med Food for Worms är en käftsmäll som visar var skåpet ska stå.

Wolf har fötterna stadigt planterade i traditionell metal. Från Iron Maiden kommer ettriga, galopperande riff och Judas Priest bidrar med ett lite mer dramatiskt anslag, men jag hör också ett mörker som för tankarna till Mercyful Fate i deras musik.  Sämre influenser kan man ha.

SONY DSC

20 år ger förstås rutin, och det är ett avspänt band vi får se. Kanske lite för avspänt så här på hemmaplan med polarna på plats. Musikaliskt gör man vad man ska utan anmärkningar, men det blir ibland lite ofokuserat. Även om kvällens publik är lite loj under både Sister Sins och Wolfs konserter är allsången på Voodoo förhållandevis mäktig och Skeleton Woman är en höjdarlåt i mina öron.

Det är synd att banden bara gör två konserter ihop. En liten Sverigeturné skulle ge fler människor chansen att avnjuta högkvalitativ svensk heavy metal.

Jonas Andersson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.