KissKruise 2 Miami – Cozumel Mexico #1

KissKruise 2 31/10-4/11 2012 Miami to Great Stirrup Cay
Del 1

Passagerare/publik ca 2500 Diehardfans från mer än 30 länder (ca 80 Svenskar).

Dag 1 “Sailaway show” – KISS unmasked, The Adler, Skid Row, Halloween-party mm.

 

Precis i samband med att Kisskruise 2 skulle gå av stapeln  från Miami till Bahamas så drog stormen Sandy förbi söderifrån, från Cuba via Bahamas och Atlanten norrut för att sedan gira i nordvästlig riktning och in över NewYork med omnejd för att ställa till med en av USAs större naturkatastrofer. Detta ställde till oreda för många som reste från eller via NewYork området och som skulle till Miami. Över 3000 flygningar blev inställda och många fick boka om, vänta eller ta alternativa transporter eller resvägar.

För våran del så gick resan u.a då vi flög från Tyskland direkt till Florida. Men stormen hade förstört ön vi skulle till i Bahamas: Great Stirrup Cay, så rutten las om i sista stund och istället åkte båten, Norwegian Cruise Line Pearl, från “Port of Miami” till Cozumel i Mexico, vilket visade sig vara en kompensation över förväntan(återkommer till det senare).

Efter gårdagens jätteprepartyn på både Tradewinds och Hardrockcafe med flera happenings med Kisscoverband etc så var det nu dags att borda “Pearl”, få sina hytter, packa upp väskor mm för att sen orientera sig lite och se hur båten var utformad och vad som låg vart. Av en ren slump så råkade vi på Gene och Shannon när de gick ombord och det ökade såklart upp stämningen och strax efter det så kom Eric Singer som tog sig tid och pratade och lät sig fotas med fans. Bra start alltså!

Efter mat och den obligatoriska livräddningsövningen(lagstadgad för ALLA passagerare) så var det bråttom för att få så bra plats som möjligt inför KISS unmasked-unplugged-gig ute på pooldäck. Strax efter att båten la ifrån, ca 17.00 lokal tid, till en subtropisk värmande sol,  så äntrade KISS scenen och festen var igång.

Setlista:
Hard Luck Woman
Christine Sixteen
Got to Choose
Goin Blind
Love Her All I Can
Nothin´ to Lose
Take Me
A Million to One (delar av, första gången sen 1995)
A World Without Heroes
Only You (delar av, live debut)
Comin´ Home
All Hell´s Breakin´Loose (delar av:Paul sjunger 1:a versen acapella)

Every Time I look at You
Strutter
Sure Know Something
C`mon and Love Me
Rock Bottom
Beth
Shandi
She
Do you love Me
Mr Speed
Shout It Out Loud

En spännande setlista som synes med merparten av låtarna  från 70-talet och den “klassiska” perioden, en hel del flörtande med div intron och delar av låtar, laidback stämning, mycket improviserande, bandmedlemmarnas skämtande med varann och en dialog med publiken gjorde detta till en toppenstart och som extra kuriosa kan jag berätta att mellan låtarna Goin´  Blind och Love Her All I Can så höll jag upp min svenska flagga, Gene fick syn på den, såg på mej och sa: Sweden “du är söt”!  Så kan det gå när Gene envisas med att ha solbrillor hela tiden.

Nästa rock ´n´roll punkt på dagens agenda Var Urpremiären för fd Guns n Roses trummisen Steven Adlers nya band “Adler” samt Skid Row(återkommer till detta senare).

HalloweenParty!

Amerikaner är tokiga i att fira halloween och just denna dag råkade det vara så att riktiga halloween inföll.

Den större delen av de ca 2500 passagerarna  klädde ut sig till alla tänkbara och otänkbara groteska figurer av alla slag för att delta i festen.

En tävling i diverse kategorier vars domare var ingen mindre än Tommy Thayer och till sin hjälp så dök både Eric Singer och Paul Stanley upp. Högt tempo och glad stämning hela festen igenom gjorde detta till en fullbordad succe.

Avslutningsvis sent på natten så gick vi till den nattöppna buffen och jag iklädd sjukhuskläder och mängder av teaterblod över mej råkade möta en av KISS livvakter som tittade på mej och sa “hey you´re bleedin man!”.

forts följer.

Text och foto: Johan Jansson/hårdrock.com