SWEDEN ROCK RAPPORT: Hett med H.E.A.T

Det var hela tre år sen H.E.A.T senast stod på scen på Sweden Rock, dock med annan sångare. Nu är de tillbaks, på samma scen fast med ny sångare och ett färskt album i bagaget. Hej och hå, hur ska detta gå?

De öppnar starkt med öppningslåten på plattan – “Breaking The Silence” vilket är ett utmärkt val, om ni frågar mig. Det är ett entusiastiskt och energisk band som kommer ut. Speciellt Grönwall, som är lika energisk som en liten duracell kanin. Helt underbart, finns inget bättre än exhibitionistiska sångare!

De fortsätter lika starkt med “Better Off Alone” innan de bränner av sin senaste singel, “Living On The Run”. Det var också vid den här låten jag kände att stämningen i publiken blev bättre, då den innan vart lite stel. I alla fall där jag stod, verkade vara lite bättre drag på andra sidan.

“Falling Down” var nästa låt som precis lika energiskt som tidigare brändes av innan Grönwall (jag väljer att benämna honom som Grönwall då det finns två Erik i bandet) lämnade över scenen åt trummisen Crash för att få visa upp sina kunskaper. Det är ett ganska intressant solo faktiskt, det enda som rubbade lite var musiken och trumrytmen som spelades i bakgrunden samtidigt. Det var lite synd.

Resten av bandet kommer ut igen och Grönwall lär oss att nynna en viss melodi. Inte vilken melodi som helst, utan just intromelodin till “Heartbreaker”. Fantastiskt, älskar den låten. Väl mottagen av publiken, och bandet är lika fantastiskt som de var innan.

Det märks att de tycker det är kul. Att spela. Och om de inte gör det, så maskerar de det extremt bra. De ser ut att ha the time of their life där på scenen. Så att säga.

Mysiga “Downtown” liras och lägger en viss mysig stämning över publiken innan de fortsätter med min egna personliga favorit, “In And Out Of Trouble”. Tack H.E.A.T,  jag älskar er. Tack. Tack.

Hiten “1000 Miles” kommer efter, men jag saknar det där draget. Det kommer inte ens här, var jag hade förväntat mig det. Lite synd, men återigen, inget fel på bandet. Och. Jag älskar Grönwalls röst. Fantastiskt. Jag vart osäker på om det skulle funka, men det blev ju kanon det där.

“It’s all about tonight” och “Never Let Go” körs igenom innan sista låten “Danger Road” spelas och bandet går av scenen, och lämnar oss att vilja ha mer. Efter påropningar från publiken kom de tillbaka och drog igenom “Beg Beg Beg”. DÄR. Där kom draget jag sökt efter, näst sista låten. Tja vad är det man säger, bättre sent än aldrig? Sista låten för dagen, “Who Will Stop The Rain” får samma bra mottagande. Ja, bättre sent än aldrig.

Nu är det väl inte så illa som jag egentligen får det att låta, men lite bättre går det allt! Hursomhaver. Efter att ha öppnat Sweden Rock med Sabatons episka nationaldagsfirande, var jag osäker på om något kunde slå det. Men det kunde det. H.E.A.T valsade in och gjorde hela festivalen snäppet bättre. Jag överdriver inte när jag säger att detta, är ett av Sveriges bästa liveband. Tack, H.E.A.T.

TEXT: Sara Köhler
BILD: Sara Köhler
Setlist:
Breaking The Silence
Better Off Alone
Living On The Run
Falling Down
-Crash Solo-
Heartbreaker
Downtown
In And Out Of Trouble
1000 Miles
It’s All About Tonight
Never Let Go
Danger Road
—————
Beg Beg Beg
Who Will Stop The Rain

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.