De progressiva boogierockarna är över oss igen

Den 20 april släpps ”Into the Wild” vilket blir Uriah Heeps 23: e studioalbum. Nu vässar bandet klorna och drar på 40-årsturné.

Uriah Heep började inspelningarna i januari 2010 på Liscombe Park Studios i Buckinghamshire, England. Albumet innehåller 11 nya låtar, däribland några episka tillägg till bandets enorma katalog av rockklassiker.

Gitarristen och grundaren Mick Box säger: “Vi är verkligen glada och entusiastiska över att få jobba med Frontiers Records. Vi ser det som ett fantastisk steg och vi hoppas kunna leverera ett album som de vill ha, vi vill ha och fansen vill ha. Uriah Heep debuterade 1970 med lanseringen av ett av hårdrockens verkliga milstolpar “Very ‘eavy… Very ‘umble” och har sedan dess sålt över 30 miljoner album världen över. De turnérar ständigt, spelar i över 53 länder och bandets setlist innehåller hits från 70- och 80-talet, såsom “The Wizard”, “Free ‘N Easy”, “Sunrise” och deras monsterhits “Easy Livin’ “, “July Morning” och “La dy in Black”  och såklart nytt material.

Uriah Heep gör upp till 250 spelningar per år för en publik på 150.000 och en turné med nya plattan i bagaget har nu presenterats.

Uriah Heep 2011 är: Mick Box (gitarrer o sång), Trevor Bolder (bas o sång), Russell Gilbrook (trummor o sång), Phil Lanzon (keyboard o sång) samt Bernie Shaw (sång).

Bandets hemsida: www.uriah-heep.com

Artrock.se har en färsk intervju upplagd med Mick Box här: