Länge leve DIO

De stora hjältarna lämnar oss och det är också lite varför vi nu startar hårdrock.com. Vi vill med detta hedra dessa och andra musiker men även hela den stora skara människor som jobbar med musik inom tex media. Vi kommer lyfta fram sån’t som vi tycker andra gör bra så att fler ska få ta del av det vi älskar.

Det är tragiskt att behöva höra om Gary Moores död i nyheterna och Dio, den lilla mannen med den stora rösten, kommer för alltid leva kvar i våra minnen. Om de nu tagit ”Stairway to Heaven” (or Hell) får vi aldrig veta…

”I could have been a dreamer, I could have been the one to fly. I always could have been a dreamer, ‘cause dreamers never die.” – Ronnie James Dio

Läs Henric Ahlgrens artikel om Ronnie James Dio här ovan.

I ett reportage i Sweden Rock Magazine häromåret menade artikelförfattaren att den dag Ronnie James Dio går ur tiden så dör den klassiska eran i hårdrocken. Låt oss hoppas att det inte blir så. Personligen tror jag att detta kan bli startskottet för en period av återblickar i historien med diverse hyllningsplattor och konserter på klassiskt hårdrockstema. Skulle inte förvåna mig om Sweden Rock Festival kommer få konkurrens framöver…

Kanske dags för tributebanden att ta fram sina vapen (läs gitarrer) och starta en egen festival. Placera den i Värmland så blir det lika nära till Stockholm som till Göteborg som till Oslo…på ett ungefär. Då hamnar vi i mitten av mitten, dvs i centrum på Sverigekartan.

Välkomna hit.

Peter Dahlén/hårdrock.com

Vi kommer driva det här projektet på fritiden och inledningsvis med knappa resurser. Fler medarbetare behövs och gärna en och annan sponsor. Känner du att du vill vara med med och stödja detta på ett eller annat vis så hör av dig till oss.

Kontakt: kontakt@metalguide.nu