220 Volt spänner musklerna och släpper skiv…stången

På fredag får det svenska stålet åter glänsa i rampljuset när 220 Volt släpper nya “Walking In Starlight” .

220V_Walking_In_Starlight_450

220 Volt  “Walking In Starlight” (AOR Heaven)

betyg 5

Att 220 Volt har förstärkts med Anders Engberg (ex Therion, Lions Share) på sång gör att allt bara känns rätt. Anders röst passar bandet som handen i handsken och ger låtarna en välbehövlig ströminjektion. Man har flera gånger jämförts med ett annat känt svenskt band vars namn börjar på E  och visst kan man säga att 220 Volt också har gjort samma framåtkliv som kollegorna gjorde när de återvände till scenen efter ett långt uppehåll.

Likheten med ‘nya Europe’ slår igenom på både låt, riff samt melodinivå och här spelar de starka gitarristerna Thomas och Mats en central roll. Skillnaden är dock större än likheterna och faktiskt låter 220 Volt mer trogna sitt ursprung och det låter förbannat jävla bra! Med facit i hand var det här rätt väg att gå – Joakim Lundholm du är inte bortglömd, men det är nya tider nu.

Full pott för det feta soundet. Det är tidlöst och varierat, de lite snabbare låtarna visar upp bandet från en tyngre och rockigare sida. Detta varvas med melodiösa AOR-nummer, ja det är snudd på toppklass rakt igenom. Avslutande känsloladdade Guiding Light låter mycket Europe och det hela växer till Kansas-nivåer när en symfoniorkester trappar upp stämningen till bristningsgränsen. Ska bli förbannat kul att se och höra bandet köra det här live.

Albumet innehåller 13 spår och har en speltid på dryga timmen. Låtarna är lite längre än vanligt och 3 av dessa klockar in på mer är 5 minuter. Titelspåret “Walking In Starlight startar upp som ett intro och övergår i en melodi som bara biter sig fast. Den är släppt på video och gör sig finfint bredvid den andra filmade käftsmällen, System Overload”.

Studioarbetet började i december förra året och nu, äntligen, så släpps“Walking In Starlight” på CD genom AOR Heaven. Streaming/download via Spotify/iTunes är försenad någon vecka… From 11 oktober ska plattan finnas uppe för streaming.

Vi utnämner “Walking In Starlight” till september månads album (både svenskt och internationellt) utan att blinka och detta är också månadens comeback. Plattan får maxbetyget 5/5 och vi bjuder på en spännande tävling. Klicka på bilden för att delta via Facebook. Lycka till!  OBS! Tävlingen är avslutad!

220 volt tävling kopiera

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.