Musikkärlek vid första livemötet

Bullet @ Getaway Rock Festival 2013-08-10
Betyg 6 (!)
Det var trångt, det var svettigt, det var Bullet. När de småländska hjältarna äntrade scenen till tonerna av öppningsspåret Midnight oil (ironiskt nog när spelningen började kl 17.30) på senaste skivan Full pull, började den lilla lokalen “bubbla”.
Killarna höjde snabbt temperaturen ytterligare med klassikern Turn it up loud från debutskivan. Allsången ljöd genom lokalen för ännu ett band som gjorde sig väl inne på Black stage i gasklockan.
Du som saknar synket mellan Judas Priest klassiska gitarister KK Downing och Glenn Tipton, sedan Downing lämnat metalgiganterna, kan bege dig ut i natten nästa gång Bullet gästar din stad för att motverka abstinensen. Hampus Klang och Erik Almström utgör en minst lika samordnad duo (inte minst under Highway pirates).
Jämte gitarristerna stegade Dag “Hell” Hofer runt i en svart elvisliknande outfit och såg ut att stormtrivas. Sedvanligt bjöd han på härligt mellansnack där det bland annat konstaterades att bland det viktigaste i världen är att snacka småländska (som möttes av publikens “burop”). Hofer pratade vidare om hur den tyska polisen beslagtog deras rullande hem, varpå de första riffen från Rolling home följde.
Spelningen innehöll en väl avvägd mix av nytt material och gamla klassiker och jag och övriga metalheads som letat sig fram till Black stage stormtrivdes. medan bandet smittade av sin spelglädje på hela lokalen.
Efter ett tiotal låtar gick bandet av och varje fiber i min kropp skrek nej! Jag behövde dock inte vänta länge då publikens jubel och taktfasta trumslag snart signalerade The rebels return. Grabbarna rev även av storfavoriten Bite the bullet, i vilken det kändes som att absolut alla på plats sjöng med innan bandet tackade för sig. Och jag lämnade lokalen med en närmast bakfull känsla…
Betyget på tillställningen blir en solklar 6/5! Med ett påpekande om att mina tonårsförälskelser DC och Priest möjligtvis färgar mitt omdöme.
Sebastian Kjerfh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.