Veckans album #14: ELECTRIC BOYS ”And them boys done swang”

Release: 6 april (Supernova/Cosmos)

Att Conny Bloom och övriga elektriska pojkar, i originaluppställning, samlar sig och drämmer till med en så’n här rökare efter ofattbara 12 års vila kan inte annat än belönas med titeln veckans, ja kanske rentutav månadens album. Här några utlåtanden från kritikerkåren:

Aftonbladet (3/5) ”Unikt utmanande funkadelica”

Expressen (3/5) ”…popcornpoppande rock’n’rollhårdrock som får Electric Boys att formligen comebackexplodera. Gruppens idiot-sväng känns säkrare än tidigare, eftersom studiomentaliteten har syftat till att en gång för alla förmedla vilket bottentungt liveband de alltid har varit.”

Dagens Nyheter (4/5) ”Det är nu bortåt tjugo år sen Electric Boys skulle bli nästa stora svenska rockexport, men något av den resningen visar sig fortfarande finnas kvar när de ger ut sitt första album i originalsättning sen tidigt 90-tal. Mycket lite av vad fronmannen Conny Bloom har gett ut i mellantiden tangerar detta. Jag tror att det har med gruppkemi att göra.”

NWT (3/5) ”Anslaget är tidlös hårdrock med ett driv som knappt har tid att hämta andan. Minsta paus fylls av ännu ett trolleritrick från Blooms glödande Fender och det är hopplöst att inte sugas med i en låt som Father popcorn´s magic oysters. Lyssna på riffet som puttrar i bakgrunden. Magi. Anslaget är tidlös hårdrock med ett driv som knappt har tid att hämta andan. Minsta paus fylls av ännu ett trolleritrick från Blooms glödande Fender och det är hopplöst att inte sugas med i en låt som Father popcorn´s magic oysters. Lyssna på riffet som puttrar i bakgrunden. Magi.”

nyaskivor.se (4/5) ”Finfint återseende av något som var ett av 90-talets bästa svenska rockband. Alla bitarna sitter som handsken och nog doftar det klassisk heavy metal om det här. Visst, man rör sig lite i samma ”ohippa hippiegenre” som Aerosmith…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.