Veckans album #15: M.ILL.ION ”Sane & insanity”

Release: 25 mars (Metal Heaven/Sound Pollution)

Det här melodiösa bandet som bildades i Göteborg för mer än 20 år sedan förtjänar ett bättre öde. Det är nämligen inte så lätt att hitta deras musik i de ”digitala skivkatalogerna” när man så envist ska avstava bandnamnet med punkter. Försök själv hitta senaste plattan på tex Ginza genom att söka på ”Million”. Känner du däremot till stavningen ”M.ill.ion” är saken biff. Att man ofta lyckas bättre i tex Japan än hemmavid är inget nytt för svenska AOR-/metalband. Men…den som var med när Europe, Treat och 220 Volt(!) turnerade för utsålda (nåja) folkparker landet runt på 80-talet borde uppskatta även detta. Därför slår vi ett slag för ännu ett band – som den breda massan ännu inte tagit till sig eller ens givit en chans. Klickar du på skivomslaget så hamnar du på bandets MySpace där lyssning finns. Att vi inte hittade plattan på Spotify kan bero på bandets stavning…eller kanske inte. Svårt att svara på då vi gav upp ganska snabbt… Ännu ett skäl att köpa den fysiska plattan för den som gillar det här.

Nedan kritikerpanelens utlåtanden:

Joyzine (3/5) ”Det är ömsom hårt, tungt och ”lagom av både och” så denna skiva kommer tilltala både gamla fans och säkert locka nya.” ”…tunggungiga Sane and insanity, thrashsnabba Drama Queens och min favorit Under your wings, där sångaren Ulrich Carlsson smidigt alternerar mellan falsett och fylligt mellanregister”

nyaskivor.se (3,5/5) ”Redan efter någon minut av inledningslåten Cry to Heaven slås jag av tanken “det här låter som Treat i sina bästa stunder”. Så många bättre jämförelser finns väl egentligen inte när det handlar om kompetent melodiös hårdrock utan krusiduller, starkt influerad av 80-talets så kallade pudelhårdrock.”

artrock.se  (7/10) ”…för mig är i alla fall M.ill.ion Sveriges bästa band på att lira melodiös hårdrock och ”Sane & Insanity” når kanske inte hela vägen fram för ett toppbetyg men jag tycker i alla fall att den passerar sin föregångare ”Thrill of the Chase” (2008) och den kommer förmodligen att växa ytterligare…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.