De kom, de sågs… De kommer att vara saknade!

 

Sweden Rock Festival 2019

 

22:15-00:15 Kiss (US) Festival Stage

BETYG 4

 *** bilder på väg upp ***

Showen! Låtarna! Publiken!

När ikonerna som älskas av flera generationer fans världen över tackade för sig på svensk mark (eller?) gjorde de succé, om än i lite mindre skala än jämfört med glansdagarna.

SONY DSC

Elektriciteten hängde i luften när den klassiska You wanted the best…-introduktionen förkunnade att det två timmar långa partyt kunde börja. Publikens glädje visste inga gränser när bandmedlemmarna (förutom Eric Singer bakom trummorna) ”flög” ner från taket  till scengolvet på varsin plattform.

SONY DSC

Till skillnad från besöket i Blekinge 2013 var det ett kraftfullt Kiss som stod på scenen; säkerligen stärkta av vårens framgångsrika turnerande i Nordamerika. Gensvaret från och samspelet med publiken var näst intill på topp och i efterhand är det lätt att konstatera att saknaden efter Kiss kommer att bli stor.

SONY DSC

Paul Stanley hade den här gången den pondus som nästan saknades helt senast då han var vingklippt och det kändes fint att konstatera att ordningen var återställd. För den här gången lät han inte Gene Simmons styra och ställa utan tog upp matchen med honom om vem som är nummer ett när Kiss står på scenen. Resultatet? Oavgjort.

SONY DSC

På minussidan noterades än en gång Pauls röst, men det är långt ifrån en nyhet så ingen kunde vara förvånad över det. Att hans stämband är svagheten i Kiss livemaskineri är något som emellanåt inte ens den till viss del förinspelade sången kan rädda. Och måste karln skrika så när han ”pratar” mellan låtarna?

SONY DSC

Den här gången slirade överraskande nog även Eric Singer en smula. Han brukar vara säkerheten själv och har bandets bäst bevarade stämband (jag säger bara Black Diamond) men den här småbistra kvällen tappade han svänget i två-tre låtar, framför allt i verserna i War Machine.

SONY DSC

Var det förresten inte ovanligt många som tappat bort sminklådan just denna kväll? Frågan är befogad eftersom det, förutom ett hyfsat antal barn som sminkat sig kvällen till ära, var rent ut sagt riktigt klent sminkat bland de vuxna.

SONY DSC

Ja just det – jag höll på att glömma en sak… Let Me Go, Rock ‘n’ Roll är fortfarande Kiss skönaste livelåt. Gunget i den är oemotståndligt! Lite smått ironiskt eftersom jag väljer bort studioversionen på Hotter Than Hell alla dagar i veckan.

SONY DSC

Tack för att ni finns Kiss! Än så länge även på livescenen…

 

Magnus Bergström/hårdrock.com

Kiss photo pass - SRF 2019

Låt för låt-betyg:

Detroit Rock City

BETYG 4

Shout It Out Loud

BETYG 2,5

Deuce

BETYG 3,5

Say Yeah

BETYG 2,5

SONY DSC

I Love It Loud

BETYG 2,5

Heaven’s On Fire

BETYG 3

War Machine

BETYG 2,5

Lick It Up

BETYG 3

Calling Dr. Love

BETYG 3

100.000 Years

BETYG 3,5

Cold Gin

BETYG 3,5

SONY DSC

God Of Thunder

BETYG 3

Psycho Circus

BETYG 3

Let Me Go, Rock ’n’ Roll

BETYG 4,5

Love Gun

BETYG 3

SONY DSC

I Was Made For Lovin’ You

BETYG 3,5

Black Diamond

BETYG 4

Beth

BETYG 2

Crazy Crazy Nights

BETYG 4

Rock And Roll All Nite

BETYG 3

SONY DSC