Ozzy Osbourne: Låtbetyg x 13

Mörkret hade börjat lägga sig i Norje och ett intro som är mäktigare än de flesta – O Fortuna av Carl Orff – spreds över nejderna.

Då lommade en krum herre i pyjamas (med ”bling bling”) in på scenen och sade… Någonting. Mumlandet och sluddrandet gjorde det svårt att sätta ihop de få ord som faktiskt gick att tyda till en förståelig mening.

Ozzy Osbourne är tillbaka.

 

Mr. Crowley, No more tears, I don’t want to change the world, Crazy train och för kvällen smått magnifika Mama, I’m coming home satt fint.

Men normalt starka kort som Bark at the moon, I don’t know och Shot in the dark slarvades oförsvarligt bort.

Black Sabbath-klassikerna Fairies wear boots och War pigs ska vi inte prata om… Skämskudden låg närmast till hands när Ozzy tappade bort sig rejält i en av verserna i sistnämnda – och till synes inte verkade det minsta brydd över misstaget.

 

På papperet framstod udda nog ett instrumentalt medley som något av det intressantaste på förhand. Men det var på papperet det.

Miracle man / Crazy babies / Desire / Perry Mason är låtar som sedan länge ignorerats live. Då var det trist att det hela sköts i sank av Zakk Wylde. Maken till irriterande gitarrsolognissel har sällan framförts. Skamvrån nästa.

 

En låt som kan pensioneras för gott är Road to nowhere som är hur sentimental och seg som helst. Oavsett om det är Zakk eller någon annan som spelar gitarr.

 

Nu var det inte bara Ozzys röst och Zakks gitarrgnisslande som svajade. Endast tretton låtar på en headlinekonsert är inte okej, om det inte handlar om långa progressiva låtar och det gjorde det ju inte.

 

Kanske var det här sista gången mannen, myten och legenden som är Ozzy Osbourne framträdde i Sverige. Turnén heter No more tours vol. 2 och själv var huvudpersonen som sagt inte direkt i toppform.

Konserteftersmaken är onekligen bitter…

 

Text: Magnus Bergström

(hårdrock.com)

 

LÅT-FÖR-LÅT-BETYG:

 

Bark at the moon

Betyg: 2,5

 

Mr. Crowley

Betyg: 3,5

 

I don’t know

Betyg: 2,5

 

Fairies wear boots

Betyg: 2

 

Suicide solution

Betyg: 2,5

 

No more tears

Betyg: 3,5

 

Road to nowhere

Betyg: 2,5

 

War pigs

Betyg: 2

 

I don’t want to change the world

Betyg: 3

 

Shot in the dark

Betyg: 3

 

Crazy train

Betyg: 3,5

 

EXTRANUMMER:

 

Mama, I’m coming home

Betyg: 4

 

Paranoid

Betyg: 2

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.