Hårdrock.com:s utsända hissar och (mini)dissar SRF 2018

Carina Bergström

Carina-fotobyline

  1. Iron Maiden. För den häftiga scenshowen med bland annat flygplan och maskoten Eddie. Bruce Dickinsons sång mycket bra!
  2. Judas Priest. Hits som Breaking the law och Living after midnight är sköna som allsånger med tusentals deltagare. Glenn Tipton gjorde bejublad entré med gästgitarrspel i de tre sista låtarna.
  3. Uriah Heep. Mycket skönt medryckande musik.
  4. Glenn Hughes. Den före detta Deep Purple-medlemmen körde gamla go’a låtar, som till exempel Smoke on the water. Kanonbra röst och en överraskning i form av coverlåten Georgia on my mind.
  5. Pretty Maids. Klassisk medryckande hårdrock med en fantastisk sångare.

Bubblare: Ozzy Osbourne. Alltid kul att se men såg honom i bättre form med Black Sabbath 2014. Tiden går även för våra rockstjärnor!

Mindre kul: Ja det måste vara att tiden bara flyger iväg. Plötsligt sitter man i bil på väg till hemstaden. Tur att man har så många positiva minnen med sig i bagaget!

 

Magnus Bergström

Magnus-fotobyline

  1. Iron Maiden. De kom, de sågs, de segrade. Det stora maskineriet som är Iron Maiden gav en maktdemonstration som heter duga med ett tungt låtartilleri och storslagen show. Vem eller vilka ska kunna toppa det här på framtida festivalårgångar?
  2. Baroness. Det är sannerligen inte ofta som alla låtar under en konsert är bra men plötsligt händer det! Musik som kräver mer lyssnarkoncentration än genomsnittet ger också mer tillbaka, så är det bara.
  3. Judas Priest. Rob Halford kan åter igen kan ta rejält höga toner och bandet hade dessutom modet att inte enbart ge publiken de förväntade favoriterna. Helt enkelt en mycket bra dag på jobbet för veteranerna.
  4. Helloween. Den efterlängtade återföreningen fortsätter att turnera ett tag till och det ska alla som tycker om melodiös och fartfylld power metal av bästa sort vara tacksamma för. Årets glädjepiller!
  5. Glenn Hughes. Få om någon kan ta så otroligt höga toner år efter år och att få höra Deep Purple-klassiker som de ska låta sångmässigt var en fröjd för öronen.

Bubblare: Heavy Load. En god vän tillika stor beundrare av det kultförklarade viking heavy metal-bandet utfärdade innan spelningen kalkonvarning (baserat på färska liveklipp på internet). Vilken tur att han hade fel.

Mindre kul: Ögonen tröttnar fort på flitigt förekommande udda eller för avslöjande klädval bland besökarna.