En liten glimt av Glenns skattkista

Glenn Hughes
Frimis Örebro
2017-02-11
Publik ca 600
Betyg 4 av 5

När mannen med den gudomliga sångrösten besökte Örebro på sin senaste turne och med ett enda stopp i Sverige så sålde han inte ens ut ett sånt litet ställe som Frimis Salonger (som har en kapacitet på ca 850 pers). Varför?!
Glenn har en backkatalog större än de flesta och ändå låter han oss bara få se en liten glimt av vad som gömmer sig i hans gedigna skattkista och det är nog här en del av förklaringen ligger…

GlennHughes2017 591-

Om man tittar på den 13 låtar långa setlistan som (med undantag för 4 stycken Deep Purple-låtar) för den allmängiltiga lyssnaren innehåller en salig röra av mer eller mindre okända låtar samt några nya från hans senaste album. Ok visserligen en Trapeze-, en Hughes/Thrall – och ett par Black Country Communion-låtar, men vart är de andra fantastiska låtarna? Varför inte öppna med Black Sabbaths ”In for the Kill” följd av den ödesmättade metallballaden ”Seventh Star”? Glenn förklarade det själv för mej att han efter att han blev drogfri och religiös inte kunde förlika sig med de Sabbath-låtar som han själv varit med och skrivit…Ok fair enough men varför då inte köra mer låtar från Hughes/Thrall, nåt från Phenomena, Gary Moore, John Norum etc?

GlennHughes2017 379-

Personligen är jag än dock mycket nöjd med detta gig och det enda som saknades för att betyget skulle bli 5 istället var just låtvalet. I övrigt så kan jag bara säga att allt genomfördes med stor professionalism. Decennier av trygghet och en musikalitet utöver det vanliga, kryddad med lagom spontanitet är Glenn varumärke och hans stackars medmusikanter fick nöja sig med att hålla till i de perifera delarna av scenen då hans ego kräver minst 90 % av utrymmet.

GlennHughes2017 401-

Keyboardisten var placerad bakom en stolpe, trummisen nästan ute i logen och gitarristen ”kröp” efter Marhallväggen. Bästa låten var nog Gettin´Tighter eller ”You Keep On Moving” Deep Purple är på nåt sätt alltid….Deep Purple.

GlennH17lumix 015-

Setlist:
1 Flow, 2 Muscle and Blood, 3 Getting´Tighter, 4 Stumble & go
5 Medusa, 6 Can´t Stop the Flood, 7 One Last Soul, 8 You Keep On Moving

GlennHughes2017 097-

9 Might Just Take your Life, 10 Soul Mover, 11 Black Country
12 Heavy, 13 Burn

Johan Jansson/hårdrock.com

GlennHughes2017 525-

GlennH17lumix 004-