KissKruise 2 Miami – Cozumel Mexico #2

Kisskruise 2 31/10-4/11 2012 Miami to Cozumel, Mexico

Del 2

 

1/11 En dag till havs med KISS indoorshow, Adler, T-shirt-swap, Ölhävartävling med Skid Row etc.

När jag vid lunchtid blickade ut på babord sida så syntes Cuba kanske bara ett par/några sjömil ifrån oss men ännu närmare fick jag se skymten av en val som simmade förbi, man kunde tydligt se ryggfenan och kaskader av vatten som den frustade ut likt en fontän. Strålande väder, sol, värme och  levande musik på pooldäck, banden avlöste varann hela tiden och för en del var festen redan igång medans andra solade eller deltog i några av de olika aktiviteter som pågick högt och lågt under hela dagen.

T-shirt swap var ett populärt tema där de som ville kunde byta div olika Kiss-turne-t-shirts med varann, hustrun tyckte nog att det var en utmärkt ide att jag kunde göra mej av med åtminstone ett par stycken från den hög med turne-t-shirts jag samlat på mej genom åren, kontentan var bara det att jag fick med mej lika många tillbaka(läs fler) som jag hade med mej från början. Ölhävartävling med Skid Row sk quarters och bowling med the Big Rock Show var ytterligare happenings som man kunde delta i.

Kvällens tema var “KISS around the world”.

Då nästan varje delstat från USA var representerade ombord samt att resenärer från mer än 30 länder deltog på denna resa så gick detta tema ut på att de som ville kunde klä sig i nåt som visade vart man kom ifrån och jag kan lova att våra lysblå-gula onepiece med texten Sweden fram och bak inte gick att missa.

KISS indoorshow Stardust Theater(publik ca 1300).

Trots att vi hade biljetter till “the pit” dvs utrymmet allra längst fram så fanns risken att man kunde få nån framför sig så vi började köa redan ett par timmar innan insläpp och det var visst en bra ide eftersom vi lyckades komma allra längst fram i mitten. Närmare än så här går inte att komma och det var inte heller något staket mellan scenen och publiken, vi kunde helt enkelt vila armarna på scengolvet. När KISS kom in och showen startade så hände något som jag, trots över 30 års erfarenhet av tusentals  självupplevda konserter, aldrig varit med om(åtminstone inte bland såna giganter i musiksammanhang som KISS är): både Paul, Gene och Tommy var ofta så långt fram vid kanten att man kunde ta på dem, särskilt Paul som ålade sig, kastade och spottade plektrum till oss mm och jag tror vi fick nåt slags rekord här – 63 plektrum totalt, samt att jag också fick Pauls mikrofonskydd tack vare att Tommy trampade på micken och sparkade den till mej. Tack för det – en ikon till!

Scenen var mycket mindre än på KissKruise 1 så klubbkänslan, intimiteten och kontakten mellan bandet och publiken var så tät att totalupplevelsen av denna, så få förunnade spelning är nästintill omöjlig att beskriva. Jag kan sammanfatta det så här: i över 32 år har min första Kisskonsert på Unmasked-tour 1980 på Scandinavium i Göteborg legat högst på listan över de bästa konserterna som jag varit på, nu petades den ner ett snäpp till förmån för detta gig!

Setlistan:

Psycho Circus

Shout it out loud

Hell or Hallelujah

Wall of sound(live debut)

Hotter than hell

All for the Love of Rock & Roll(live debut)

I Love It Loud

Outta This World(live debut)

War Machine

Long Way Down(live debut)

Detroit Rock City

Calling Dr Love

Love Gun

Black Diamond

Extranummer 1:

Lick It Up

Christine Sixteen

Rock and Roll All Nite

Giget var slut, lokalen tändes upp och “God Gave Rock and Roll To You” spelades i högtalarna, men då hände nåt otroligt… Paul kom tillbaka in och de andra kom strax efter, de resonerade en stund med varann och körde sedan fyra låtar till:

Cold Gin

Got to Choose

Nothin´to Lose

Deuce

Det är vad jag kallar ett riktigt extranummer!

Sammanfattningen av setlistan: inte lika mycket udda låtar som på KissKruise 1 men iallafall fem låtar från nya Monstercd´n och det här var den egentliga Starten på Monster-tour dvs en historisk spelning. Sen var det också ett test för att se om dessa låtar funkade live, vilket man får anta att de gjorde eftersom det visade sig att setet liknade det som de körde direkt efter KK2 på Sydamerika-turneen.

Efter konserten så gick vi ner till hytten, lämnade lite grejer och gick sen vidare till hissarna på våning 4 dvs längst ner i båten. vid hissarna så stod det en vakt som “höll” en av dem men erbjöd oss att ta en annan hiss, vi avböjde eftersom det fanns en chans att nåt var på gång, jag menar varför skulle en vakt stå helt själv längst ner i båten och ockupera en hiss?

Vi dröjde oss kvar lite grann och jag fick rätt, för efter en stund så kom Eric Singer via en personalingång ut till oss och frågade om vi tyckte att Gene skötte sig idag, och innan vi ens han svara så sa han att vi kunde säga det till honom själva för just då kom några vakter samt en nyduschad Gene Simmons iförd endast badrock och en handduk på huvudet, tittade på oss, konstaterade att vi var svenskar(svårt att ta miste på med tanke på våra blågula kläder) sen gjorde han en liten dans för oss innan de gick in i hissen och försvann. Ett lustigt möte med halva Kiss som jag dessutom lyckades att fånga på bild!

Avslutningen på en perfekt dag gick till så att vi och några polare gick ut och satte oss ute på däck  för att få lite distans till det vi varit med om, vi snackade lite samtidigt som varma vindar svepte likt smekningar över oss i den mörka novembernatten. Kroppen var omtumlad av alla adrenalinrusningar och man befann sig i ett endogent rus.

Alla var så fyllda av eufori så ingen mer än jag märkte att Steven Adler(Guns n Roses orginaltrummis) gick förbi oss, så jag ropade: Hi Steven! och han svarade glatt: how are you doing? och hade detta varit en film så hade man kunnat sooma ut bilden här och skickat på eftertexterna till tonerna av “I´m a poor lonesome cowboy and a long way from home!”

forts följer…

Johan Jansson