Veckans album #41: MASTODON ”The Hunter”

Release: 17 september  (Roadrunner/Warner)

När Mastodon släppte “Crack the skye” häromåret så var det ingen ände på hyllningarna bland kritiker och fans. Många skulle nog få prestationsångest och bita sig mer än en gång i armen för mindre.

Nu är man åter albumaktuella. “The Hunter” spelades in i bandets hemstad Atlanta och i Los Angeles tillsammans med producenten Mike Elizondo, och man har valt en helt ny musikalisk väg istället för att snickra vidare på framgångskonceptet med förra given.

Resultatet är en mer rakt-på-produktion än tidigare och det här kommer garantera fånga många nya fans.

Pressen vrålar av lycka, vi gillar det skarpt och du kommer älska det!

Sweden Rock Magazine (8/10) ”Styrkan hos Mastodon är deras helt utlämnande och gränslösa sätt att ta sig an musik. Man sitter som i ett järngrepp när de byter skepnad igen och igen och igen.”

Aftonbladet (4/5) ”Inget felar i deras mammuthårdrock.”

Göteborgs-Posten (4/5) ”Varför krångla till det med konceptplattor om vita valar och påtända schamaner när man kan dricka öl och spela rock? Den frågan tycks Atlanta-tokarna Mastodon ha ställt sig innan de lekte fram sin femte och mest direkta skiva.”

NWT (5/5) ”Mastodon har landat på jorden, öppnat en enkel pilsner och skrivit ett knippe låtar att fukta strupen till.
För även om The Hunter är mer komplex än de flesta hårda album som släppts hittills i år så känns det som om det är bandets partyplatta.”

nyaskivor.se (5/5) ”Årets bästa? Förmodligen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.