Veckans album #45: SHY ”Shy”

Release: 7 oktober (Escape Music/Sound Pollution)

Brittiska melodiösa hårdrockarna Shy överraskar stort med denna urstarka comeback. Tony Mills ersättare Lee Small är ljusår bättre än någon kunde ana. Sången låter så mycket Glenn Hughes att man bara måste kolla banduppställningen en gång till, för att vara säker på att Glenn inte haft ett finger med här…

Den här releasen har inte gjort så mycket väsen av sig i media men några har ändå fattat poängen.

Sweden Rock Magazine (8/10) ”Här presenterar Birminghamborna oförfalskad pudelrock med lätt skandinavisk eftersmak, vilket är precis det sound som fans av gamla klassiska Shy känner och älskar.”

Artrock (7/10) ”Nye sångaren Lee Small är ett fynd också, som verkligen lyfter låtarna ett snäpp till. Det och produktionen som känns både klassisk och modern på samma gång. Detta är en skiva för er som gillar moderna Phenomena, House of Lords, Yes (90125), Crown Of Thorns, Aldo Nova (Subject och Twitch) och liknande. Det är melodiskt och välspelat men inte för glatt och popigt om ni förstår vad jag menar.”

nyaskivor.se (5/5) ”Överhuvudtaget för Shy:s nya album tankarna mycket till Phenomena-projektets bästa stunder. Det finns inte ett svagt spår på denna platta. Rekommenderas varmt till alla med smak för melodiös metal.”

Extended Mix (9/10) ”Jag hade inte satsat pengar på att den här plattan skulle komma över huvud taget och att den dessutom är den absolut bästa platta som SHY släppt någonsin är nästan en sensation. Ja, jag har den här plattan som en av årets favoriter…”

Bandets hemsida: http://shyonline.co.uk