Rival Sons spelar bluesinfluerad hårdrock från hjärtat

Måhända att Rival Sons är inspirerade av och lånar en del från rockens stora som tex Led Zeppelin, Muddy Waters, Free, The Doors (och nog låter det besläktat med Small Faces, The Who…) men så har de lagt till en hel massa individualitet på det. Det låter nytt och fräscht men samtidigt väldigt tidlöst.

Bandet består av 26-årige underbarnet och sångaren Jay Buchanan, gitarristen Scott Holiday, basisten Robin Everhart och trummisen Michael Miley.

Rival Sons släppte i början av året en sexspårs, självbetitlad digital EP som innehåller fantastiska låten ”Get What’s Coming”, vilken man tidigare under året delade ut som gratis download. Att just den låten inte ingår på kommande andra fullängdaren ger vibbar om att det nya materialet kanske är ännu bättre. Isåfall har vi årets bästa platta kirrad och klar redan på förhand. Kom ihåg var ni läste det först gott folk…

Tidningar som tex Classic Rock Magazine beskriver den här Los Angeles-baserade gruppen som ”amerikas bästa nya band” och ”ett av de hetaste namnen för 2011”. Vi är beredda att hålla med och helt klart är iallafall att man kommer bli grymt farliga för konkurrenterna. Och garanterat en förebild som många kommer försöka ta efter…

Kika på trailern för kommande albumet “Pressure & Time” som släpps 20 juni på Earache.

Bandets hemsida: http://www.rivalsons.com/