Judas Priest: Låtbetyg x 18

Här levererades det med besked! ”Stålbandet” var inte lika vassa som Iron Maiden (kan några vara det?) men bra mycket bättre än de flesta i det övriga startfältet.

Inte minst Rob Halford var överraskande pigg; rösten var starkare än på länge, han tog av sig de för honom obligatoriska solglasögonen tidigt i showen och log ovanligt ofta och stort.

Visst lät han aningens rostig i början men det tog sig snabbt och när det var dags för svårsjungna Painkiller fixade han den fint.

SONY DSC

Glenn Tipton gästade i de tre sista extranumren och det var fint att skåda det varma mottagandet från publiken. Av den svåra sjukdomen syntes inte mycket – a metal heart is hard to tear apart…

 

I en uppfräschad låtlista var ett av låtessen mäktiga nykomlingen Rising from ruins som verkligen är ett nytt starkt kort i rockärmen. En blivande klassiker.

Men allra bäst var en trio: Bloodstone, When the night comes down (bäst!) och Freewheel burning. I synnerhet de två förstnämnda har sällan eller aldrig luftats live sedan turnéerna för skivorna de var med på.

Och av de obligatoriska låtarna var Metal gods klart starkast.

Mest överraskande var Saints in hell men publikresponsen var lite väl avvaktande inför denna liveraritet för att den skulle fungera fullt ut.

SONY DSC

Även om jag personligen är måttligt road av klassikern The Ripper, för att inte tala om Breaking the law och Living after midnight, så funkade de givetvis bra på en festival som Sweden Rock. Allsångspotential utöver det vanliga liksom.

 

Ett stort minus med låtlistan fanns dock; att utesluta The Hellion / Electric Eye är INTE okej. Gör om och gör rätt nästa gång, tack.

För visst blir det en nästa gång? Det finns inget som talar för motsatsen.

 

Text: Magnus Bergström

(hårdrock.com)

 

LÅT-FÖR-LÅT-BETYG:

 

Firepower

Betyg: 2

 

Grinder

Betyg: 4

 

Sinner

Betyg: 3,5

 

The Ripper

Betyg: 2

 

Lightning strike

Betyg: 3

 

Bloodstone

Betyg: 4

 

Saints in hell

Betyg: 3,5

 

Turbo lover

Betyg: 3

 

Tyrant

Betyg: 2,5

 

Night comes down

Betyg: 5

 

Freewheel burning

Betyg: 4

 

You’ve got another thing comin’

Betyg: 3,5

 

Hell bent for leather

Betyg: 3

 

Painkiller

Betyg: 3

 

EXTRANUMMER:

 

Rising from ruins

Betyg: 4,5

 

Metal gods

Betyg: 4

 

Breaking the law

Betyg: 2,5

 

Living after midnight

Betyg: 2,5