Var så god…eller ond: Här en övning i fingerfärdighet

Jon ”Bean” Hastings samling ”Heavy Metal Satan Fingers” är tydligen ganska spridd i långhåriga kretsar men man kan aldrig nog påminna om vikten av att vårda sitt språk. Att Spindelmannen var en hård grabb, alltid redo att visa tecknet, det visste vi förstås redan. Ja, faktiskt långt innan hårdrockande Aerosmith valde att göra låten till filmen.

Det var ju faktiskt ingen mindre än Ronnie James Dio som introducerade ”horntecknet” inom metallen, vilket han skall ha lärt sig av sin sicilianska farmor och som användes av skrockfulla italienare.

Det gäller förstås att hålla fingrarna rätt i styr (”tungan rätt i mun” gäller inte här) och att inte fuska med tummen. Den vill gärna vara med men ska hållas in. Inte som på bilden där vår ”Joey Killer” tror sig kunna hårdrocksbokens ABC in och utantill… Missa för allt i världen inte att vi lottar ut ett signerat ex av den här hårda inbundna boken under maj månad.