Veckans album #17: IMPERIAL STATE ELECTRIC ”In Concert”

Nicke Anderssons IMPERIAL STATE ELECTRIC är äntligen tillbaka och det med besked. Nu på fredag 29/4 släpps mini-albumet ”In Concert!” (Psychout/Sound Pollution) både på CD och 10″ vinyl. Vi lottar ut vinyl-EP:n här. Missa inte. Dragning siste maj. Dessutom har vi fem exklusiva Nicke Andersson-tröstpriser.

Nicke Andersson: ”In Concert! är Imperial State Electrics nya mini-album. Inspelad i studion! Albumet innehåller sex låtar tagna från setlistan till vårt nyligen genomförda korståg genom Europa. Jag håller mina egna kompositioner högt, men betydelsen av vårt rock’n’roll-arv kan inte understrykas nog. Chuck Berry, The Runaways, The Beatles, Raspberries, Little Willie John & The Easybeats. Låtarna blev snabbt en stor del av Imperial State Electrics show. Nu kan du höra dom hemma – direkt från studion! Helgerån eller hyllning? Du bestämmer. Jag tycker att det blev svinbra!”

Här några finfina reviews:

Aftonbladet (4/5) ”Ren rockglädje”

Nöjesguiden.se (3/5) ”På debuten förra året hade Nicke Andersson redan det mesta på plats. Ett mäktigt elektriskt sound, en stenhård attityd – som alltid med glimten i ögat – och exakt rätt rockreferenser… På det här helt och hållet studioinspelade minialbumet har idogt turnerande förstärkt alla de styrkor Imperial State Electric hade innan.”

nyaskivor.se (4/5) ”…sex odödliga rockörhängen som spelats in live i studion representerar på ett utmärkt sätt vad som senare utvecklades till hårdrock… Personligen är jag mest överraskad av att skivans mest tunggungande inslag är suveräna The Runaways-covern Is It Day Or Night. Det står utom allt tvivel att Nicke Andersson är Sveriges mr Rock and Roll”

Joyzine.se (3/5) ”Det låter retro, Imperial State Electric lyckas väl med att bevara den gamla charmen från originalen, men tappar för den sakens skull inte bort sin egen identitet. Kände man inte till förlagorna skulle ”In Concert!” lätt ha kunnat misstas för att vara ett egenhändigt komponerat Nicke Andersson-epos.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.