Veckans album #12: WHITESNAKE ”Forevermore”

Release: 25 mars (Frontiers/Cosmos)      Spotify 

Vital återkomst. Den här plattan tål att spelas om och om igen. Veckans album visst, men ”Forevermore” är mer än så…

Aftonbladet (3/5) ”Brunstig veteranrock”

Nya Wermlands-Tidningen (5/5) ”Forevermore är bättre än sin föregångare på alla vis. Brännande ballader, sprakande stänkare och ett band som lirar efter klassiska regler. Allt är vassare på Forevermore. Coverdales röst skakar om. Den frustar och smeker om vartannat och höjdpunkterna är lika många som antalet låtar.”

Expressen (2/5) ”Steal your heart away”, en perfekt uppumpad fräckis med en slidegitarr som glider in på alla rätta ställen.” ”När allt ser som mest dystert ut uppenbarar sig plötsligt vilt skällande “Dogs in the street”. Coverdale tar i och sjunger ruffigt och passionerat om att yla som en hund. Det borde han göra oftare.

nyaskivor.se (4/5) ”Forevermore rockar tämligen bra och tar utan några blygsamheter vid ungefär där förra plattan Good To Be Bad placerade sig. Det är välproducerat och snyggt rakt igenom. Den musikaliska kraften finns och hårdrockräven Coverdale visar åter att han är en storstilad och värdig veteran som kan sina saker.”

 

Den här releasen släpps i lite olika varianter. Dels som vanlig CD, CD+DVD, 2LP och som samlarbox (ovan) innehållande CD+DVD, 2LP, litografi, poster & sticker. Som om detta inte vore nog så finns, för dig som gillar att bläddra och läsa lite mer:  Classic Rock ger ut en exklusiv ”fan pack”. En tidning med massor av läsning och så hela fullängdsplattan plus två bonuslåtar mm. Klicka på bilderna för mer info…

 

Whitesnake 2011: Briian Tichy – Michael Devin – David Coverdale – Doug Aldrich – Reb Beach