Sveriges första hårdrocksbarnbok

Varför har den inte kommit tidigare – Sveriges första hårdrocksbarnbok? Det undrar vi också, men nu är den äntligen här, boken alla coola kids vill ha!

Jacks Rockiga Resa handlar om Jack som är hårdrockare och älskar bandet Dragonhearts. Jättemycket. En natt när han sover hos sin pappa blir drömmen om att få träffa hjältarna verklighet. Men inte som han tror. Metallien, det magiska land där alla rockers kan vila ut mellan gig och turnéer, har nämligen drabbats av en katastrof i form av den ondskefulle uppfinnaren Vridnérs maskin som tystar alla starka ljud. Och den enda som kan rädda landet är Jack.
”Jacks Rockiga Resa är en lättläst bok, späckad med rockreferenser som även kommer att diggas av pappa och mamma. Målgruppen är 6-9-åringar men är skriven på ett språk som lämpar sig både för högläsning för yngre rockers och egna studier för mer lässugna.” säger Hans-Olov Öberg på Kalla Kulor Förlag.
“Min mamma får gärna läsa den för mig, trots att jag är 42 ( och ett halvt ).” säger hårdrocksmusikern Snowy Shaw.

Boken är en magisk saga för hela familjen. Du behöver inte vara hårdrocksfan för att uppskatta berättelsen vars sensmoral är att alltid skydda öronen vid konserter och andra event med höga ljud.

Håll utkik på bokens Facebook-sida där en tävling för barn snart kommer att utlysas:
http://www.facebook.com/pages/Jack-H%C3%A5rdrocksbarnboken/134298743306364

Till boken finns en titellåt som finns att lyssna till här:
http://www.youtube.com/watch?v=vcqIwemEyX0
Bandet Dragonhearts i boken har även en egen Myspace-sida:
www.myspace.com/dragonheartcrew

Om författaren:
Therés Stephansdotter Björk är född 1981 och uppvuxen i Roslagens famn.
Therés har gått utbildningar inom bland annat teater, journalistik och kreativt skrivande. Förra året avslutade hon en 2-årig KY-utbildning inom kommunikation på Medieinstitutet i Stockholm. Hon har jobbat en hel del med barn och tyckte länge det var något som fattades inom området barnböcker som alltför ofta berikades av böcker om bajs, hästar och fotboll. Trots att hon som barn spelade klarinett i Gloden en gång, insåg hon att musikutförade inte var något för henne. Men rockstjärnedrömmarna dog aldrig. Rock och hårdrock har länge varit en passion som istället tagit sig uttryck i skrivandet av låttexter, live- och promofotografering mm. Efter att ha bott i till exempel Gävle och Rio de Janeiro, bor hon nu i Eskilstuna och jobbar som marknadsassistent på Kalla Kulor Förlag i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.