Veckans album #16: FOO FIGHTERS ”Wasting light”

På Foo Fighters sjunde album har Dave Grohl återknutit samarbetet med demonproducenten Butch Vig som var med och skapade Nirvanas monsteralbum “Nevermind”.

Pat Smear (gitarr), Taylor Hawkins (trummor), Nate Mendel (bas) och Chris Shiflett (gitarr) utgör resten av Foo Fighters. Plattan är inspelad i Daves garage i Kalifornien och man har jobbat hårt på att det ska låta som förr i tiden, inte så digitaliserat, för att få fram känslan från när de började spela en gång i tiden.

Ganska givet egentligen att detta skulle bli veckans platta även om det inte är metal. Den här sortens hårda rock platsar ändå tycker vi. Här på sidan kommer det inom kort lottas ut ett paket ”gamla Foo Fighters-singlar”. Kanske kommer vi också ha en tävling med nya plattan. Håll koll på vad som händer under våra tävlingar …

”Wasting Light” har fått ett fantastiskt mottagande av pressen:

Aftonbladet (4/5) ”Gör gnistrande guld för arenor”

NWT (4/5) ”Med Wasting light har bandet fått tillbaka det oborstade bett som passar dem så bra.”  ”Här finns några av Foo Fighters finaste stunder på åratal.”

nyaskivor.se (5/5) ”Plattan avslutas med låten Walk. Något av det bästa vår käre Dave har skrivit. Tårarna är inte långt borta med tanke på hur rätt den träffar mig i hjärtat. Så i det här fallet räcker det med 47 minuter och 56 sekunder av magiskt bra rockmusik för att betyget skall bli en urstark femma.”

Sonic (4/5) ”Som låtskrivare och än mer som sångare är Dave Grohl sällan mer än knappt medelmåttig men tillsammans med allt det andra har nog detta bara bidragit till att göra hans band till ett av vår tids största.”

Häromveckan besökte Foo Fighters ”Late Show with David Letterman”. Här nedan kan du se bandet livs levande från The Ed Sullivan Theater 12 april. Spelningen inleds med att bandet kör de 11 låtarna från nya plattan därefter kör man lika många till ut sin digra repertoar. Totalt 22 låtar alltså och rena rama njutningen för alla oss fans därute!

                                

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.