Operation Mindcrime 30th Anniversary tour

Geoff Tate Frimis Örebro 180126

Publik ca 500 (?) förköpta biljetter ca 200!

Betyg 3

Första gången jag hörde Qyeensryche var redan 1983 när första EP’n kom ut, jag blev helt tagen av låtar som ”Queen of the Reich” och ”The Lady Wore Black”. Geoff Tates magiska sång ihop med den progressiva musiken var en väldigt trivsam fusion och det fortsatte att vara deras varumärke många år framåt i tiden.

När Geoff Tate slutade i Queensryche för några år sen så fortsatte han att turnera och göra ny musik med sitt nya band ”Operation Mindcrime” som dessutom är titeln på Queensryches succealbum som kom ut 1988.

GeoffTate26jan18 094-1200

Årets turne är alltså 30 års-jubileum på det albumet och de kör med två olika koncept: ett akustiskt/unplugged och ett vanligt set och det var det akustiska setet som Örebroarna fick ta del av.

GeoffTate26jan18 107-666

Bandet levererade ett mycket bra gig. Låtarna som var mycket väl framförda sträckte sig över hela Geoffs karriär. Sångmässigt så levererar han lika starkt som alltid. Bästa låten i afton var (givetvis) ”The Lady Wore Black”, vilken nostalgitripp!

GeoffTateÖrebro1018 091-1200

Däremot så hade jag nog (och bandet också?) förväntat mej en lite mer laidback och avslappnad tillställning. Största delen av publiken var såklart skötsam men tyvärr så grumlades det till en aning pga stök och fylla, folk som försökte ta sig upp på scenen etc. Bla var det en kille som började klättra upp längst fram på scenkanten så den ena gitarristen fick mota ner honom med en spark.

GeoffTate26jan18 091-1200

Setlistan.

Walking the Shadows, Another Rainy Night, Some People Fly, Jet City Woman, Chasing Blue Sky, Bridge, Until There Was You, Out of Mind, Silent Lucidity, The Fight, Blood, Take Hold of The Blame, The Lady Wore Black, Hundred Miles Stare, I Don´t Belive in Love, Eyes of a Stranger.

Johan Jansson/hårdrock.com

GeoffTate26jan18 075-555

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.