The PreParty! Great White mfl, Grand central, Miami 2014

The PreParty 2014-10-29

The Preparty är ett fristående och årligen återkommande arrangemang i Miami dagarna för KissKruise. Denna rockgala anordnas av bla Jay Jadofsky, Diana Sherman Whittles och Mechel Pava samt flera av personerna i facebookgruppen “KissKruise Maniacs“. De hade jobbat extra hårt i år för att kunna leverera bra och intressanta band samt att de också fick ihop en stor mängd donerade prylar som användes till lotteri och auktion, allt detta för att i sin tur kunna donera pengar till att hjälpa den cancersjuka femåriga flicka Emma C. Ett mycket gott syfte mao.

The No 13 betyg 3

Från Fort Lauderdale kommer detta jordnära rock´n´roll band.

KK4 (2) 079

Med ett skramligt, skitigt, bitvis durigt garagerock-sound där “Niel Young möter Ramones” ungefär, så får de ett gott mottagande från publiken. framförandet är proffsigt och låtarna är helt ok i sin enkelhet.

KK4 (2) 096

Dellacoma betyg 4

Från Melbourne Australien kommer nästa band: Dellacoma.  Denna kvartett befinner sig mitt uppe i en hyggligt stor USA-turne just nu och det gör att de har hittat ett bra bra och tight sound och upplevs väldigt samspelta.

KK4 (2) 124

Allt är naturligtvis en smaksak men detta var det band som reste sig över mängden denna kväll, dels pga av de höll hög kompetens men framförallt att soundet inte så lite påminde om det riktigt tidiga Van Halen(under deras 70-tals period). Sångaren Dellacoma Rio påminner tom utseendemässigt(om man har lite suddigare glasögon på sig) och rörelsemässigt om den gamle David Lee Roth i sina fornstora dagar.

KK4 (2) 157

Ännu mer tydligt visar de att min uppfattning stämmer då de kör covern “you really got me” snarlik Van Halens tolkning från deras första LP.

KK4 (2) 164

I övrigt ger de ett självsäkert intryck, låtarna är mycket gitarrorienterade och fyllda av fart, tyngd och energi, samt mycket bra gitarrsolon som grädde på moset. Jag får också känslan av att Mötley Crue är en annan stor inspiration då flera av riffen också accentuerar detta bands tidigaste skivor.

Tigertailz betyg 2

Idag var det USA-debut för detta, relativt gamla Brittiska glamrockband. Tigertailz bildades i Cardiff 1983 och har under årens lopp haft ett stort antal medlemsbyten som jag inte går in närmare på.

KK4 (2) 189

Största framgången hade de med lp´n Bezerk från 1990 med hela tre singlar: Love bomb baby, Noise level critical och Heaven, och LP´n nådde ända upp på plats 36 på Engelska albumlistan.

KK4 (2) 281

Spelningen idag däremot var allt annat än bra, sången var bitvis falsk, gitarristen levererade milt sagt mediokra solon och låtarna föll inte mej i smaken alls, synd för Tigertailz var ett band jag sett fram emot att få höra. Enough said.

Jack Russell´s Great White betyg 3

Great white har en lång, både mycket framgångsrik och tragisk historia bakom sig och för den som vill veta mer om vad jag menar så behöver man gå ut på nätet och surfa på wikipedia så finner man massor av spännande information om bandets och Jacks öden.

KK4 (2) 322

Jag fick väl ungefär vad jag hade förväntat mej av kvällens gig, dock en något kort setlista som dessutom innehöll ett antal covers, helt i onödan i min mening, samt en lång sträcka med jamning och solon.

KK4 (2) 425

Men det kanske är det som behövs för att den gamle väderbitne, ryggskadade Jack ska klara av en hel konsert?

KK4 (2) 401

Hursomhelst så är det en bra spelning och som en gammal tiger så visar Jack att när han ryter så är gammal äldst.

KK4 (2) 314

Johan Jansson/hårdrock.com

KK4 110

KK4 (2) 021

KK4 (2) 027

KK4 (2) 031

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.