Master ‘B(j)orn Again’ Plan

Albumet “Novum Initium” släpptes förra året via AFM Records och fick ett bra mottagande av fansen. Men hallå…Masterplan utan Jorn Lande? Ja det får ni nog avgöra själva. Här några pinfärska smakprov från ProgPower USA XV festival i Atlanta, Georgia den 13 september.

Förutom kapten Roland Grapow (fd Helloween) är bandets nuvarande besättning enligt följande: trummisen Martin “Marthus” Skaroupka (Cradle Of Filth), sångaren Rick Altzi (At Vance , Thunderstone) och basisten Jari Kainulainen (Stratovarious , Symfonia).

I en intervjuÜber Rock säger (bandets tredje sångare i ordningen) Rick Altzi: “Vi bestämde oss helt enkelt för att börja om på nytt, inte förändra hela grundkonceptet, men heller inte fastna i det förflutna. Jag tror det var ett mycket viktigt beslut att inte kopiera den gamla grejen, utan istället se framåt och göra något riktigt bra”. Ja vad säger man? Vi kan bara hoppas att de fortsätter leverera.

Hemsida: masterplan-theband.com 

Källa (pics) Rüdger Wenzel