Debutbok med mersmak

Alex Skolnick
Geek To Guitar Hero

Köp den. Läs den. Älska den. Ja, egentligen räcker dessa ord för att beskriva vad jag känner för Geek To Guitar Hero. Det här är verkligen en bok att älska.

Alex använder sig av ett “djup”, både språk- och tankemässigt, som inte är vanligt förekommande i självbiografer signerade rock- och hårdrockspersonligheter. Att han dessutom inte använt sig av en medförfattare är minst sagt imponerande.

Livet i Berkeley, Kalifornien, USA var inte alltid så enkel för familjen Skolnick och för Alex i synnerhet. Som blyg utöver det vanliga hade han svårt i kontakterna med både killar och tjejer.

Att gå in på uppväxt- och karriärdetaljer finns det inte plats för här, utan låt mig bara konstatera att det var först en bra bit in i vuxen ålder som Alex kunde känna sig något så när “bekväm med sig själv”.

I boken visar Alex prov på modighet, då han inte drar sig för att berätta om tidigare okända sidor hos honom själv liksom avslöjanden om spelet bakom kulisserna i musikvärlden. En och annan känga till bandmedlemmar med flera delas också ut. Hela tiden med stil.

På Alex visitkort står det numera inte bara sologitarrist i Testament (thrash metal) och sologitarrist/bandledare i Alex Skolnick Trio (jazz) utan också författare.

Förhoppningsvis får vi ta del av fler av Alex tankar i framtiden, allt annat vore talangslöseri. Det här kallar jag en debutbok med mersmak!

Magnus Bergström

Fotnot: För att köpa boken gå in på geektoguitarhero.com där det bland annat finns info om “print on demand” (= boken trycks upp för varje beställning/betalning).