Old school thrash av yppersta klass

Insane
Pimiento Rojo, Kristinehamn 121020

Insane fortsätter att imponera som liveband och jag har lite svårt att greppa deras ungdom. De är ruggigt tajta och de lirar thrash av en kaliber som många äldre och erfarnare musiker bara kan drömma om.

Publikmässigt är kvällen spelning ett steg framåt jämfört med de senaste gigen i hemstaden. En krog en lördagskväll innebär naturligtvis en del ”vanligt” folk, men en hel del musikintresserade och fans har letat sig dit, och i kombination med den minimala lokalen ger det en skön stämning trots avsaknad av scen, medhörning och ett riktigt PA. Helt enkelt underground i ordets härligaste bemärkelse.

De närvarande bjuds på old school thrash av yppersta klass, inklusive min favoritlåt Tormentor of Life och sedvanliga avslutningsmanglaren Black Thrashing Attack. Det entusiastiska röjet framme vid det som skulle vara scenkanten om det funnits en scen belönas också med ett extranummer i form av Agent Steel-covern Agents of Steel.

Förutom att Insane som sagt är tajta känns det som att höstens intensiva gigande varit bra för Jockes röst. Den är stabilare och har mer djup än senast jag såg dem. Det känns lovande inför framtiden. Förhoppningsvis kommer också deras nya 5-låtars mini-lp (jäpp, vi snackar vinyl) ut snart, så ni vet vad ni ska önska er av Jultomten.

Text och foto: Jonas Andersson/hårdrock.com