Veckans album #39: ALICE COOPER ”Welcome 2 my nightmare”

 

Release: 12 sept (Universal)

‘The man behind the mask’ är tillbaka med ett album rattat av demonproducenten, tillika KISS- och Pink Floyd-studiomannen, Bob Ezrin som redan 1975 producerade “Welcome To My Nightmare”. Behöver vi nämna att detta är uppföljaren? Det doftar så gott som genomgående 70-talsrock om det här nya hopkoket, samtidigt som det är väldigt varierat och det blir därför aldrig tråkigt. Kanske inte höstens ‘biggest surprise’ men han kan än den gamle skräckrockaren, även om somliga kritiker inte verkar ha förstått grejen… För att slutligen kommentera omslaget lite: Alice har inte gått in i väggen – han har bara gått igenom den…out of the box.

Sweden Rock Magazine (7/10) ”Den fyndigt betitlade ‘Welcome 2 my nightmare’ överglänser sin föregångare på en punkt: i berättandet, som här följer en rakare linje”

Aftonbladet (2/5) ”En riktig härva”

NWT (3/5) ”Lekfulla hårda toner. Det är precis så här Alice Cooper ska presentera sig. Årets mest emotsedda släpp fick sin revansch trots den vidriga Disco bloodbath boogie fever”

Smålandsposten (3/5) ”Mycket håller hög kvalitet, men…Disco bloodbath boogie fever är lika hemsk som titeln antyder… Om detta och ett par spår till hade rensats bort hade Mardröm 2 varit en riktigt angenäm upplevelse”

nyaskivor.se (3/5) ”Welcome 2 My Nightmare inleds i lugnt tempo med balladen I Am Made Of You, som har en refräng som fastnar direkt men upprepas lite väl mycket. I övrigt är det en mix av (hård)rock, punk och – tro det eller ej – disco i form av den udda fågeln Disco Bloodbath Boogie Fever. Han har alltid ett ess i rockärmen, den gamle räven Alice, och bjuder 2011 på ömsom vin, ömsom vatten”

Officiell hemsida: http://alicecooper.com/