Ritchie summerar senaste 15 åren på DVD *TÄVLING*

Dags för en tävling igen. Denna gång med en av de allra största inom den klassiska hårdrocken. Otroligt nog har vi denna gång hela TRE stycken DVD/t-shirts att sprida till varsin vinnare. Vill du bli en av de lyckliga så räcker det inte bara med tur, du måste även svara rätt på följande fråga: Vad heter Ritchies 2-åriga dotter? Kanske finner du svaret om du läser hela Ulf Erikssons recension som vi presenterat utdrag ur nedan. Klicka här så länkas du vidare till texten i sin helhet. Svaret skickar du tillsammans med namn och adress till tavling@metalguide.nu senast den 31 juli. Lycka till!

”Ritchie Blackmore är såklart mest känd för sina banbrytande insatser i Deep Purple och Rainbow men har sedan 1997 tillsammans med sin fru Candice Night haft sitt eget projekt Blackmore’s Night.  Det här är renässansmusik med känsla och finess, och egentligen inget för den som söker efter hårdrockaren Ritchie – för av honom verkar det inte finnas mycket kvar, även om man kan få en glimt av honom när han plockar fram stratocastern. Då låter det nästan lite Rainbow över det hela. Men detta är helt och hållet en historisk upplevelse i renässansens anda med musik av mycket hög klass.

Candice är mycket karismatisk som sångare och frontfigur, hennes stämma är ren och klar men saknar en del i omfång – tyvärr. Det gör ibland att vissa av låtarna kan verka likartade.

Ritchie levererar dock ett gediget gitarrspel genom hela konserten – ibland byter han stränginstrument men det gör ingen större skillnad. Några solon är riktiga pärlor med mycket känsla och inlevelse.

För dig som vill ha ett smakprov av vad Ritchie Blackmore gör nuförtiden är det också en väl värd investering – men förvänta dig inte någon hårdrock”