Veckans album #19: THE POODLES ”Performocracy”

Release: 20 april (Frontiers/Cosmos)

Våra svenska pudlar plöjer på i samma spår som tidigare och med lite extra bett och finess. De har redan nått topplaceringar på albumlistor med det här släppet och vi kan inte annat än rekommendera minst ett par lyssningar på detsamma. Turnén sträcker sig över hela sommaren och förhoppningsvis ser du dem på en scen nära dig.

Aftonbladet (3/5) ”Lyssna utan fördomar”

Värmlands Folkblad (3/5)  ”Den uppdaterade 80-talsrocken är imponerande gjord. Välproducerad, ofta med ett mörkt stråk i konturerna. I den självbiografiska balladen As time is passing tangerar Jakob Samuels proffshesa röst en rysning.”

Artrock.se (7,5/10)  ”…ovanpå detta sjunger Jakob lägre och mer övertygande än någonsin… Jag hoppas verkligen att vi här har fått en försmak av framtidens The Poodles! Respekt! ”

metalcentral.net (6/10) ”The Poodles fjärde platta befinner sig musikaliskt mellan deras välkända ärkemelodiska sound och det nya, hårdare som kommer att karakterisera deras närmaste framtid”

nyaskivor.se (3/5) ”Efter de tre-fyra första låtarna är jag beredd att skriva “bandets bästa hittills”…och det är förstås en omöjlighet för en “80-talshårdrockare” att inte fastna för de klibbiga refrängerna…”