Tung-gung på Gröna Lund!

Gene Simmons Band

Gröna Lund Stockholm 18-06-02

Betyg 5

När Gene Simmons från KISS uppträdde på Gröna Lund med sitt soloband så förvandlades han från sitt alter ego som åskgud till en mera familjevänlig bollibompadrake, och det var precis vad det var- en familjefest som passade de flesta.

DSC_1107 1200

Allt från den vanliga slölyssnaren, barnfamiljer, tonåringar, rockers osv till KISS-nördar var på plats och Gene bjöd på en show fylld av både klassiska KISS-låtar till de mest ovanliga och alldeles för lite luftade guldklimparna som falligt i skymundan under årens lopp. Även nån låt från hans senaste projekt ”the Vault” spelades. (The Vault är ett kassaskåp som man kan köpa för 2000 dollar innehållande ett antal cd-skivor med demos från Genes hela karriär, samt lite merchendise. Det ingår även en träff med Gene, autografsession och lite annan underhållning).

IMG_2539 1200

Denna konsert är den första som Gene gör med sitt soloband i Europa, några ströspelningar har gjorts tidigare i USA och senare i sommar ska han tillbaka till mellaneuropa och göra några gig till. Samt han besöker, tillsammans med Ace, Australien på sensommaren, så Grönan-spelningen får väl betraktas som en ”hit and run” och skulle förmodligen aldrig blivit av om det inte vore för att Gene samtidigt är ute på promo- (läs försäljnings-) turne med just ”The Vault”

P1130786 666

Gene Gläntade porten till valvet.

När medlemmar ur bandet tidigare på dagen fick frågan om hur långt giget kunde tänkas bli så blev svaret: – Mellan 70 – 90 minuter beroende på humör och känslan… Gene måste ha varit på riktigt bra humör just denna dag för klockan stannade på hela 100 minuter.

P1130799-1200

Med Stor skicklighet och en god portion humor från Genes sida och ett tryggt band fulla med spelglädje så levererades en magnifik blandning av ”säkra kort” såsom öppningslåten ”Deuce”, ”I Love it Loud”, ”Calling Dr Love” mfl till de mer udda låtarna som ”Charisma”, ”Fits Like a Glove” och i mitt tycke dagens bästa och mest önskade ”She´s so European”.

P1130918 666h

Utvalda personer i publiken fick komma upp på scenen och sjunga med i ett par låtar, en okänd 15-årig kille fick komma upp och spela trummor på två låtar, Gene skämtade friskt med allt från publiken till scentekniker. Ett mycket speciellt inslag var att vi fick ett riktigt extranummer. Dvs när spelningen egentligen var över så kom de in igen och körde en omskriven version av ”Christine 16”, från Love Gun 1977 – till en mer åldersadekvat version av refrängen till ”Christine 60”.

P1130809 666

Tack Gene för att du vågade ta ut svängarna!

Setlistan:

Deuce
Shout it Out Loud
Parasite
I Love it loud
Unholy (första versen)
Love Theme from KISS
War Machine

Gene2018 265 (2) 666h

She´s So European
Calling Dr Love
Charisma
I
Cold Gin
Do you Love Me
It´s My Life

P1130835 (2) 666

Are You Ready
Watching You
Fits Like a Glove
Let Me Go, Rock`N`Roll
Rock and Roll all Nite
Christine Sixteen

Johan Jansson/hårdrock.com

genesimmonsband_689x960 555

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.