Alice Cooper Liseberg Göteborg 17-07-26

Publik: ca 20 000 (totalt i parken under dagen ca 40 000)
Betyg 5 av 5

Ca 20 000 personer trängdes som packade sillar inne på scenområdet och detta är att betrakta som fullsatt, publikrekord om man så vill (som delas med några andra uppträdanden/artister, bla Snoop Dogg 2014 och Marcus och Martinus 2016). En del hade köat redan från kl 12.00 vid den första avspärrningen för att försäkra sig om att få så bra platser som möjligt. Själv så gick jag in på området ca 19.30 och snirklade mej fram till en lucka på första raden, ibland har man tur.

coopercollage_small

Kul att se att Alice, mannen som är skräckrockens fader, fortfarande drar en publik i alla åldrar: nyrekryterade hårdrockande barn i varierad ålder upp till rullatorburna tanter trängdes framme i första diket – den ultimata folkfesten med andra ord.

cooper1collage

Ca 21.00 drogs skynket ner och Alice öppnade konserten med den moderna och blytunga “Brutal Planet” tätt följd av gamla klassiker som “No More Mr. Nice Guy” och “Under My Wheels”. Den “bortglömda” “Pain” från “Flush the Passion-LP´n” får väl räknas som dagens överraskning – kul!

coopercollage3

Setlistan i övrigt varvades med låtar från hela Alices långa karriär inkl “Paranoic Personality” som inte hade släppts än(albumreleasen skedde ett par dagar senare på Hard Rock Cafe i Stockholm).

cooper collage 000
Min favorit idag var “Only Women Bleed” – en klassisk 70-talsballad.

AliceCooper17 504

Publiken responderade rejält på bla “He´s Back(The Man Behind The mask)” från hans första comeback och naturligtvis ännu högre på “Poison” som man kan betrakta som hans andra comeback.

AliceCooper17 622

Det verkade som att hela Liseberg kokade under stora delar av konserten men  frågan är dock om inte sista låten “Schools out” (med inslag av Pink Floyds “Another Brick in The Wall”) var den låt som fick det högsta publikjublet?

coopercollage bandet

Bandet, bestående av trummor, bas och tre gitarrister levererade ett mycket tight och välspelat sound och Alice gjorde som han alltid gjort dvs bjöd på en mycket visuell show där varje låt hade sin egna rekvisita i form av bla monster, blod, svärd, eld, bomber, tvångströjor, halshuggningar och mycket mer.

coopercollage2

Jag inser det svåra i att beskriva en Alice-konsert i ord så därför får bilderna tala istället.

coopercollage bandet2

Setlista
Brutal Planet
No More Mr Nice Guy
Under My Wheels
Lost in America
Pain
He´s Back(The Man Behind the Mask)
Billion Dollar Babies

cooper collage pengar

The World Needs Guts
Woman of Mass Distraction
Poison
Halo of Flies
Feed My Frankenstein
Cold Ethyl

coopercollxtra1 kopiera
Only Women Bleed
Paranoic Personality
Ballad of Dwight Fry
I Love the Dead
I´m Eighteen
School´s Out

Johan Jansson/hårdrock.com

alicecooper-e09165bf2680

 

Mer bilder…

AliceCooper17 670 b

AliceCooper17 544

 

AliceCooper17 396

AliceCooper17 494

AliceCooper17 428

AliceCooper17 036 (1)