”Klipp håret och skaffa dig ett jobb”

Ja, jag letar extrakneg. Hittade en platsannons ganska nyligen på Jobb24 med rubriken ”Hårdrockare/rockare 40-60 år till Långfilmen Bröderna Hårdrock”. I annonsen kan man läsa att de söker: ”ett antal (helst långhåriga) hårdrockare/rockare samt en kortvuxen man (dvärg)”, och att ”Det rör sig om en fotografering där Ni kommer att stylas och sminkas till hårdrockare. Bilderna kommer sedan att användas till att göra skivomslag, affischer etc som kommer att figurera i filmen. Skicka gärna in bilder på Er själva. Lön”. Nej, jag jag fick aldrig tummen ur och sökte. Sista anmälningsdatum var 10 mars.

Skönt ändå att Värmland blir spelplanen för ”Bröderna Hårdrock”. Ulf Malmros, som även står bakom ”Bröllopsfotografen” och ”Smala Sussie”, återanvänder nu skådespelarna Björn Starrin och Johan Andersson från de tidigare filmerna.

Först rekryteringen och stylingen av de långhåriga statisterna som, får man anta, är i full gång. Därefter sparkar man igång inspelningen 30 maj. Premiären beräknas bli hösten 2012.

Enligt en artikel i Nöjesbladet så inspirerades Malmros av dokumentären om hårdrockande Anvil och han såg ett SVT-klipp om de svenska ”bröderna Hårdrock” som dyrkar Iron Maiden. ”– Det handlar inte alls om dem, säger Ulf Malmros. Men jag har tänkt på den där sortens engagemang länge. Och haft det där SVT-klippet i bakhuvudet.”

Nedan ett klipp från SVT om bröderna som är tvillingar och ”varit hårdrockare mer än halva sitt liv”. De får träffa sina idoler.

Peter Dahlén/hårdrock.com