KissKruise 2 Miami – Cozumel Mexico #3

KissKruise 2 31/10-4/11 2012 Miami to Cozumel, Mexico

Del 3

2/11  Med bla  Fotosession med KISS och indoorshow 2, Skid Row, samt dagens tema: 80´s Night,  mm.

 

Efter att för första gången satt min fot på Mexikansk mark för att sedan ligga i marinad en halv dag tillsammans med en bunt lekfulla delfiner, så var det åter dags att gå ombord på “The Pearl”.  Alla gäster skulle få fotas tillsammans med KISS och det var uppdelat på två sessioner och ett foto per hytt oavsett antal personer i hytten.  Snabba ryck och en välorganiserad plan krävdes för att lösa detta på ett smidigt och enkelt sätt utan för långa väntetider eller dröjsmål. Varje gäst fick redan vid incheckningen två biljetter, en för indoorskonserten och en för tidpunkten för fotosessionen. Folk samlades ihop i grupper och slussades sen vidare i långa rader, när det var våran tur så fick vi gå in bakom ett draperi och in i  fotorummet.

Först möttes jag av Tommy som hälsade glatt, sen kom Paul och kramade om frugan samtidigt som han la armen på min axel och frågade om vi hade haft kul kvällen innan.  Han kände igen oss pga att vi stod längst fram på konserten dagen innan.  Vi fick snabbt ställa oss iordning – fotot togs – och sen var det klart, Gene “knoghälsade” på mej och Eric vinkade glatt när vi lämnade rummet. Detta kan ha varit ett av de snabbaste M & G jag varit på, men fotot, som vi fick se först när vi kommit hem till Sverige igen, blev perfekt!

KISS Indoorshow 2.

Setlistan denna dag liknade gårdagens med vissa undantag, några var utbytta, borttagna eller tillagda: Öppningslåten blev en högoddsare – Take Me!

…följt av Psycho Circus, Shout it Out loud, Hell or hallelujah, Wall of Sounds, Do you Love Me?, War machine,

All for the Love of Rock & Roll, Makin Love, I Stole Your Love, Outta This World, She, Hotter Than Hell,

I Love It Loud, Long Way Down, Magic Touch (delar av), Detroit Rock City, Strutter, Calling Dr. Love,

Love Gun, Black Diamond och extranummer: Lick It Up, C´mon and Love me samt Rock and Roll All Nite!!!  

Många guldkorn här alltså.

Kvällens Tema: 80´s Night.

Åttiotalstemat blev en succe med en hel båt utklädda till  hårdrockare  i jeans eller spandexbyxor,  tjejer utklädda i  starkt rosa, gröna eller andra pastellfärgade plagg, stora färgade halsband, armband, örhängen och stora pudelfrisyrer.

Vi som var med om detta när det begav sig på 80-talet kände oss som unga på nytt. Jag hade dammat av min gamla egenihopsydda jeansväst  från tidigt 80 med diverse tygmärken på och en Lick it up turne-t-shirt från -83 samt plastbyxor och mitt nitbälte från -84, fortfarande i bra skick.

Det enda som inte fanns kvar från den tiden var mitt långa hår så det fixade jag med en blond hårdrocksperuk och  jag knöt runt den med ett Deep Purple Perfect-stangers-tour pannband från -85. Jag trodde aldrig att jag skulle få användning för de här kläderna igen, det som en gång för ca 30 års sen var “NWOBH”(New Wave of British HeavyMetal”) har förvandlats till “oldschool” men känns fortfarande lika rätt.   Party Party!!

3/11 Q & A(questions and answer) med Doc McGee, Q & A med KISS, Plektrumskastningstävling med Gene Simmons, magplasktävling med Paul Stanley mm.

Först ut denna dag var Q & A med Doc McGee. En hel del frågor ställdes under denna ca timmeslånga session, Doc berättade bla:

-Det var en mardröm att jobba med orginalsättningen av KISS pga Ace och Peter…

-Det blir en KissKruise 3, det diskuteras också att göra en KissKruise i Europa och en i Japan…

-Peter Criss biografi är till hälften påhitt och lögner…

-MonsterTour 2013: Australien och Japan i mars, Europa en kortare del i juni för att sen fortsätta någon annanstans och sedan tillbaka till Europa igen…

-Eventuellt kan Bruce Kulick bli aktuell i nån form för kommande KissKruise…

-Vi har pratat i åratal om en återförening för Skid Row med orginalsångaren S. Bach och jag tror att det är möjligt men när i tiden vet jag inte, förhoppningsvis inom några år…

Nästa stora happening på agendan var en (väl medveten, för att sprida ut publiken) dubbelbokning av Gene och Pauls aktiviteter.

Då var det bara för intresserade att välja mellan Genes plektrumskastningstävling eller Pauls magplaskstävling. Eftersom jag redan träffat på Gene ett par gånger under resan så valde jag att kolla in magplasken. Får att få delta i denna tävling så var man tvungen att gissa på hur mycket godis det var i en stor burk och de tjugo som kom närmast den rätta summan vann(jag gissade väl sisådär jättefel så jag fick nöja mej med att titta på).

En ganska enkel och banal tävling egentligen – men underhållande! Två Kvinnor i publiken valdes ut som fick vara domare. När varje tävlande att gjort sitt bästa för att få till ett sånt stort plask som möjligt så höll de två domarna(inkl Paul) upp en skylt med poäng på och givetvis – den med högst poäng vann alltihop.

Senare på eftermiddagen var det dags för Q & A med KISS.

Alla som ville hade i förväg fått skicka in frågor( en fråga var) som sedan valdes ut av någon/några i Sixtman. De som hade turen att bli med fick ställa sin fråga direkt till KISS. Denna Q & A skedde ute på pooldäck , intresset var stort och hela området var täckt av folk.

Stämningen var trevlig och KISS bjöd på sig själva med ett positivt och respektfullt bemötande av sina fans.

Några av de frågor som behandlades under den ca timmeslånga sessionen var bla:

-Kommer det att göras en “Alive 5”? Paul: Det finns funderingar på det men först ska vi göra några studioalbum till, vi har bara börjat….; Gene: vi är stolta över att vara ett band tillsammans med Eric och Tommy, samarbetet är så bra  nu så KISS har mycket framför sig…

-Vad är storyn bakom KISS-loggan? Paul: Ace gjorde början på den och jag designade och färdigställde den…

-Vad tycker Ni om alla fans som har KISS-tatueringar? Paul: Vi har en ödmjuk hållning till våra fans och när vi ser så många människor här från hela världen som en stor familj så hoppas vi att vi aldrig gör Er besvikna…

Finns det nån annans låt som Ni har hört som Ni önskar Ni hade gjort själva? Eric: Gene skulle ha sagt allt med Beatles…

…och apropå tatueringar(snygg övergång?knappast) så var tatueraren Jeff Shea från Detroit med på båten. Det lottades ut tatueringstider till honom och jag vann en tid, men när jag ville ha ett KK2 relaterat motiv så fick han inte göra det för Gene (som har rättigheter till KISS-loggan) hade sagt nej till detta. Då hade jag  jag lika gärna kunde göra en tatuering hemma istället och sa det till dem med påföljd att en av dem gick  iväg och frågade Gene om detta, varpå han ändrade sig och sa att det var helt ok att använda KISS-loggan.

Ja ja vad kan man säga, Monkey business?

En bra avslutning på sista kvällen blev det för våran del med idel happenings av olika slag, men tröttheten började göra sig påmind efter en händelserik resa i rockens tecken och det var dags att runda av. Sista festen pågick till långt in på natten med KISS lookalike-tävlingar, casinospel mm till ljudet av Skid Row som avslutade denna episod i KissKruise-historien.

Till Er som tycker att detta låter kul och är sugna att testa, tveka inte,  Kisskruise 3 som går av stapeln 28/10-1/11 -13  Från Miami till Key West och Great Stirrup Cay i Bahamas, går att boka nu. Det kommer att bli “The time of your life!”  Min bokning är redan klar!

fortsättning följer…

Text o foto: Johan Jansson/hårdrock.com