Veckans album #40: ROGER GLOVER ”If life was easy”

Release: 1 augusti (Ear Music/Playground)

Den 9:e och 10:e december kommer Deep Purple till Stockholm och Göteborg. Den här gången har de med sig en hel symfoniorkester och konserten går under namnet “A Night with Deep Purple and the songs That Built Rock!”.

Medlemmar har kommit och gått men Deep Purples basist Roger Glover har troget hängt med. Allt sedan han och Ian Gillan värvades över från bandet Episode Six 1969.

Glover ger oss nu ett soloalbum av lite annorlunda karaktär. Istället för hårdrock får vi roots, en slags folkcountryblues, och det är Roger själv som står för sången genom huvuddelen av låtarna. Sweden Rock Magazine hade i sitt septembernummer en riktigt läsvärd, personlig intervju med 65-åringen. Visste du tex att Roger Glover står bakom mer än hälften av alla Deep Purple-riff ?…

Sweden Rock Magazine (6/10) ”Under alla sina år i Deep Purple, Rainbow och som soloartist har Roger Glovers kompositörsådra fortsatt att blöda och ‘If life was easy’ följer linjen.”

Smålandsposten (3/5) ”Den som hoppas på något som låter som Deep Purple får leta någon annanstans då man snarare tänker på Dire Straits i Staring Into Space eller Leonard Cohen i When The Day Is Done.

Uppsala Nya Tidning (3/5) ”Resultatet är som väntat från en veteran som lagt utmaningarna bakom sig – en trivsam vuxenrock med inslag av folk, blues, ballad och soul, allt i hög musikalisk finish. Perfekt inramning för den intimare rockbaren…”

nyaskivor.se (3/5) ”Livet är inte lätt, men “If Life Was Easy” är en välarrangerad, jordnära skiva som är väl värd att utforska. Roger Glover besitter stora musikaliska talanger, det har inte minst historien bevisat. Den här skivan är för många en ny sida av myntet. En sida som, även om den är återhållsam, är minst lika välpolerad.”

Roger Glovers hemsida: www.rogerglover.com

Tävling! *TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD*

Vi hade gärna lottat ut ett ex av ‘If life was easy’ (även om det alltså inte är hårdrock), men skivbolaget hade inga ex kvar att sponsra med. Tur då att vi  har en plan b… Som plåster på såren kör vi en tävling om och med två helt andra plattor. Dels en riktigt gammal vinylsingel med låtarna Paranoid och Iron Man och så ligger här en CD-singel från tidigare i år. Båda dessa har en viss koppling till Glover och frågan är förstås vilken. ‘Who cares’ säger någon, men här kan man alltså vinna två skivor och vi står för portot. *TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD OCH VINNARNA HAR MEDDELATS VIA E-POST* Maila ditt svar med namn och adress till tavling@metalguide.nu senast 31 oktober 2011, så kanske du blir den lycklige. Ledtråd: Darth Vader är FEL svar. Lycka till!